Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1
Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp

Vremenske nepogode u Francuskoj započele su u petak, a odnijele su i treću žrtvu. Poplave bjesne, a brojna kućanstva su ostala bez struje.


U poplavljenom području na jugozapadu Francuske, u automobilu je pronađeno tijelo četrdesetogodišnjeg muškarca za kojim se tragalo od petka. "Njegova smrt povezana je s vremenskim nepogodama", rekao je Lauren Bidault, zamjenik državnog odvjetnika u gradu Daxu.

Vezani članci Olujni vjetar u Mostaru rušio sve pred sobom - 3 Snažno nevrijeme poharalo Mostar: Grad ostao bez struje, vjetar čupao stabla i prevrtao vozila Bura prevrće šlepere Potpuni kaos na obali: "Naletio sam na dva prevrnuta šlepera, a onda se izvrnuo i treći. Ovo je uragan!"

Muškarac je pronađen pokraj nabujale rijeke Adour, 25 kilometara istočno od Daxa. Još su dvije osobe poginule ranije, a pet je ozlijeđenih nakon udara stabala koje su jaki vjetrovi srušili na ceste, ali i u poplavama na jugozapadu Francuske. U četiri lokalna kvarta na snazi je i dalje narančasta uzbuna.

U brojnim četvrtima, od Normandije na sjeverozapadu do Korzike na jugu, uz poplave je puhao snažan vjetar, uslijed čijih je udara oko 25.000 kućanstava ostalo bez struje u subotu. Struje tako nije bilo u pokrajinama Novoj Akvitaniji, Okcitaniji i Normandiji.