Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1
Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp

Vremenske nepogode u Francuskoj započele su u petak, a odnijele su i treću žrtvu. Poplave bjesne, a brojna kućanstva su ostala bez struje.


U poplavljenom području na jugozapadu Francuske, u automobilu je pronađeno tijelo četrdesetogodišnjeg muškarca za kojim se tragalo od petka. "Njegova smrt povezana je s vremenskim nepogodama", rekao je Lauren Bidault, zamjenik državnog odvjetnika u gradu Daxu.

Vezani članci Nevrijeme pogodilo sjever Italije Veliko nevrijeme pogodilo Italiju i Francusku: Dvije osobe poginule, devetero nestalih Nevrijeme je pogodilo Našice - 9 Ponovno jako nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar trgao drveće i nosio krovove, u Slavonskom Brodu teško ozlijeđena jedna žena. Pljuskovi i tuča stigli i u Dalmaciju

Muškarac je pronađen pokraj nabujale rijeke Adour, 25 kilometara istočno od Daxa. Još su dvije osobe poginule ranije, a pet je ozlijeđenih nakon udara stabala koje su jaki vjetrovi srušili na ceste, ali i u poplavama na jugozapadu Francuske. U četiri lokalna kvarta na snazi je i dalje narančasta uzbuna.

U brojnim četvrtima, od Normandije na sjeverozapadu do Korzike na jugu, uz poplave je puhao snažan vjetar, uslijed čijih je udara oko 25.000 kućanstava ostalo bez struje u subotu. Struje tako nije bilo u pokrajinama Novoj Akvitaniji, Okcitaniji i Normandiji.