Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez struje 25000 ljudi

Vremenske nepogode u Francuskoj odnijele i treći ljudski život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenske nepogode u Francuskoj započele su u petak, a odnijele su i treću žrtvu. Poplave bjesne, a brojna kućanstva su ostala bez struje.

U poplavljenom području na jugozapadu Francuske, u automobilu je pronađeno tijelo četrdesetogodišnjeg muškarca za kojim se tragalo od petka. "Njegova smrt povezana je s vremenskim nepogodama", rekao je Lauren Bidault, zamjenik državnog odvjetnika u gradu Daxu.

Pročitajte i ovo Italija poplave kataklizma zbog poplava VIDEO Muškarac se utopio u dnevnom boravku, nije stigao pobjeći pred bujicom: "Ne izlazite, tko može neka ide na gornje katove!" Slika nije dostupna Snažan vjetar VIDEO Stravični prizori olujnog nevremena: Majka spavala s bebom, a onda je Ciaran provalio u njihov dom

Muškarac je pronađen pokraj nabujale rijeke Adour, 25 kilometara istočno od Daxa. Još su dvije osobe poginule ranije, a pet je ozlijeđenih nakon udara stabala koje su jaki vjetrovi srušili na ceste, ali i u poplavama na jugozapadu Francuske. U četiri lokalna kvarta na snazi je i dalje narančasta uzbuna.

U brojnim četvrtima, od Normandije na sjeverozapadu do Korzike na jugu, uz poplave je puhao snažan vjetar, uslijed čijih je udara oko 25.000 kućanstava ostalo bez struje u subotu. Struje tako nije bilo u pokrajinama Novoj Akvitaniji, Okcitaniji i Normandiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene