Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1
Posljedice nevremena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp

Vremenske nepogode u Francuskoj započele su u petak, a odnijele su i treću žrtvu. Poplave bjesne, a brojna kućanstva su ostala bez struje.


U poplavljenom području na jugozapadu Francuske, u automobilu je pronađeno tijelo četrdesetogodišnjeg muškarca za kojim se tragalo od petka. "Njegova smrt povezana je s vremenskim nepogodama", rekao je Lauren Bidault, zamjenik državnog odvjetnika u gradu Daxu.

Vezani članci Posljedice nevremena u Grčkoj (Foto: AFP) - 2 Raste broj žrtava: Snažne oluje pogodile Francusku, Italiju i Grčku, izolirane stotine ljudi Nevrijeme na moru (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Cijeli Jadran u crvenom: Prijeti nam nova obilna kiša i jaki udari vjetra. Pošteđena će biti samo jedna regija

Muškarac je pronađen pokraj nabujale rijeke Adour, 25 kilometara istočno od Daxa. Još su dvije osobe poginule ranije, a pet je ozlijeđenih nakon udara stabala koje su jaki vjetrovi srušili na ceste, ali i u poplavama na jugozapadu Francuske. U četiri lokalna kvarta na snazi je i dalje narančasta uzbuna.

U brojnim četvrtima, od Normandije na sjeverozapadu do Korzike na jugu, uz poplave je puhao snažan vjetar, uslijed čijih je udara oko 25.000 kućanstava ostalo bez struje u subotu. Struje tako nije bilo u pokrajinama Novoj Akvitaniji, Okcitaniji i Normandiji.