Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj je Krim

Ukrajinci nadomak Hersona, Rusi u okruženju: Pogledajte trenutačno stanje na kartama

Aktualno Galerija Rat u Ukrajini: Infografika - 1 Rat u Ukrajini: Infografika - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini: Infografika - 2 Rat u Ukrajini: Infografika - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rat u Ukrajini: Infografika - 3 Rat u Ukrajini: Infografika - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rat u Ukrajini: Infografika - 4 Galerija 1/4 >>
Rusko bojište, prema izvješćima, na terenu se urušava. Dnevnik Nove TV donosi kako to izgleda na kartama.

Veliki dijelovi zemlje na istoku i jugu pod ruskom su okupacijom, ali stanje se sve češće i sve brže mijenja jer su ukrajinske postrojbe krajem ljeta prvi put pokrenule veće i ozbiljnije organizirane protunapade, a to je dalo i vidljivi rezultat na terenu.

Stanje na jugu 

Na jugu se sve vrti oko Hersona, prvog većeg grada koji je Rusija okupirala još na početku rata. Ukrajinske snage sve su mu bliže i tijekom dana su dodatno potisnule rusku vojsku sjeverno od Hersona. Ruske snage tu su u okruženju jer im je s istočne strane rijeka Dnjepar. Ukrajinska vojska uništila je mostove kako bi zarobila ruske vojnike. Cilj im je ne samo osloboditi Herson nego se probiti i dalje na jug prema poluotoku Krimu.

Pročitajte i ovo Zelenski, Putin Iz minute u minutu Rusija objavila gdje su joj nove granice, Putin mijenja pravila za mobilizaciju. U Kijevu dijele tablete joda

Stanje na istoku

Što se tiče istoka, ukrajinska vojska još je prije mjesec dana otjerala okupatore iz okolice Harkiva. Nakon toga cijelo vrijeme polako nastavljaju prema istoku potiskivati rusku vojsku. Tu je najveći uspjeh bio nedavno oslobađanje grada Limana.

Pročitajte i ovo Abas Galijamov ABAS GALIJAMOV Bivši Putinov bliski suradnik ekskluzivno u Dnevniku Nove TV: "Prijetnje nuklearnim oružjem su realne jer on nema drugog načina da dobije rat..."

Ukrajinci se još nisu zaustavili i pokušavaju iskoristiti nespremnost i probleme na ruskoj strani.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene