Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TERORISTIČKI ČIN

Španjolske sigurnosne službe naišle na još jedno pismo bombu: Otkriveno gdje su ga pronašli

Ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu
Ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu Foto: Afp
Španjolske sigurnosne snage pronašle su treću eksplozivnu napravu skrivenu u pošti u zračnoj bazi u Torrejon de Ardozu kraj Madrida, objavio je u četvrtak El Mundo.

Dva pisma bombe poslana su u srijedu ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu i španjolskoj tvrtki za proizvodnju oružja u Zaragozi koja proizvodi lansirne raketne bacače i donira ih Kijevu, objavila je španjolska policija koja ispituje moguću vezu između dva pisma bombe.

U prvom incidentu ozlijeđen je službenik ukrajinskog veleposlanstva u Madridu kada je otvorio pismo bombu naslovljeno na veleposlanika, zbog čega je Kijev naredio pojačane mjere sigurnosti u svim svojim predstavništvima u inozemstvu.

Nekoliko sati kasnije tvrtka za proizvodnju oružja u Zaragozi, u sjeveroistočnoj Španjolskoj, primila je sličan paket, potvrdila je policija.

Nakon prvog incidenta ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba naredio je svim ukrajinskim veleposlanstvima u inozemstvu da "hitno" pojačaju sigurnost i pozvao Španjolsku da pokrene istragu o napadu.

Pročitajte i ovo Joe Biden i Vladimir Putin RAT U UKRAJINI Biden je spreman razgovarati s Putinom uz jedan uvjet: "Nisam očekivao da će biti ovako brutalni"

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen RAT U EUROPI Ursula von der Leyen zbunila ljude govorom o Ukrajini: Sporna rečenica naknadno izbrisana, a Europska komisija se ispričala

Španjolski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma, doznaje se iz pravosudnih izvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene