Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Argentinski kongres započeo je raspravu o Zakonu o rodnom identitetu.


Taj bi zakon povećao zaštitu ljudskih prava transrodnih osoba. LGBT aktivisti tražili su zakon koji bi pojedincima dopustio da legalno promijene rod te da se istospolnim i transrodnim parovima olakša posvajanje djece.

Vezani članci Prosvjedi u Varšavi Poljska oporba ublažila stajalište o abortusu kako bi pridobila mlađe birače Slika nije dostupna 'Ustala sam iz kreveta i krenula prema kupaonici. Ona je sjedila u kuhinji, pušila i pila moju kavu'

Misle da bi odredba pomogla u suzbijanju stigmatizacije transrodnih osoba, što se u Argentini često smatra bolešću, prenosi Reuters. Aktivistica Claudia Puccini smatra debatu u kongresu važnim korakom. 'Mislim da će ovaj zakon biti zaštita koju trebamo za svoje identitete da bi nas se poštovalo u Argentini', rekla je.

>> Gay aktivisti vježbaju ljubljenje za papu

>> 'Najgore bi bilo da se gay prideovi vrate na tulume'

Argentina je vodeća zemlja u Latinskoj Americi po homoseksualnim, lezbijskim i transseksualnim pravima. Argentina je ove godine legalizirala istospolne brakove. Unatoč naprednim zakonima koji se tiču LGBT skupina mnogi od njih smatraju da se još uvijek bore s negativnim predrasudama i zaostalim zakonima.