Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legalna promjena spola

Traži se zakon kojim bi transrodne osobe mogle posvajati djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinski kongres započeo je raspravu o Zakonu o rodnom identitetu.

Taj bi zakon povećao zaštitu ljudskih prava transrodnih osoba. LGBT aktivisti tražili su zakon koji bi pojedincima dopustio da legalno promijene rod te da se istospolnim i transrodnim parovima olakša posvajanje djece.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Misle da bi odredba pomogla u suzbijanju stigmatizacije transrodnih osoba, što se u Argentini često smatra bolešću, prenosi Reuters. Aktivistica Claudia Puccini smatra debatu u kongresu važnim korakom. 'Mislim da će ovaj zakon biti zaštita koju trebamo za svoje identitete da bi nas se poštovalo u Argentini', rekla je.

>> Gay aktivisti vježbaju ljubljenje za papu

>> 'Najgore bi bilo da se gay prideovi vrate na tulume'

Argentina je vodeća zemlja u Latinskoj Americi po homoseksualnim, lezbijskim i transseksualnim pravima. Argentina je ove godine legalizirala istospolne brakove. Unatoč naprednim zakonima koji se tiču LGBT skupina mnogi od njih smatraju da se još uvijek bore s negativnim predrasudama i zaostalim zakonima.

Mislite li da bi transrodni parovi trebali moći posvajati djecu?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene