Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se dolazak u Barcelonu

Gay aktivisti vježbaju ljubljenje za papu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti za prava homoseksualaca planiraju organizirati masovno dvominutno ljubljenje pred očima pape Benedikta XVI tijekom njegovog posjeta ovog vikenda Barceloni.

Aktivisti su pozvali sve gay parove da 7. studenog izađu na ulicu i ljube se dok će papa dolaziti u crkvu svete Obitelji kako bi održao misu. 'Nadamo se da će doći puno parova istog spola, koji će se dvije minute ljubiti pred papom. Nakon dvije minute ljubljenja, svi će se razići kao da se ništa nije dogodilo', rekla je Marilyn Carol, jedna od organizatorica te manifestacije, prenosi britanski list Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokret Posljednja generacija FOTO/VIDEO Vozači nasrnuli na aktiviste na autocesti, kamere zabilježile okršaj: "Gaze nas, odvlače s prometnice, udaraju i prisilno zadržavaju" Ilustracija u nekoliko gradova Klimatski aktivisti blokirali promet, neki se zalijepili za cestu

>> Benedikt XVI. poručio mladim katolicima da ljubav nije roba

Organizatori prosvjeda, grupa prijatelja koji kažu da ne pripadaju nijednom udruženju, uputili su poziv na ljubljenje pred papom, putem mreža za društveno umrežavanje, Twitter i Facebook. Oni su se požalili da im je Facebook u dva navrata i bez ikakvog obrazloženja skinuo stranicu preko koje upućuju poziv, ali da je ona ponovno aktivirana.

Izražavanje nezadovoljstva

'Ovom akcijom želimo izraziti naše nezadovoljstvo institucijom koja je protiv seksualnih i emocionalnih prava mnogih ljudi, koji ne prakticiraju isključivo reproduktivni seks, kao i onih koji se ne vole na način koji crkva propisuje', izjavila je Carol. Organizatori očekuju da će na prosvjedu biti najmanje 300 ljudi.

Papa će u Barcelonu doći 7. studenog radi posvećenja crkve sv. Obitelji, čuvene građevine, koja je djelo španjolskog arhitekta Antonija Gaudija i koja je u izgradnji od 1882. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene