Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Sjevernoj Koreji vlada nestašica za mnogim stvarima, no potrošači tamo trenutno najviše traže uske traperice, filmove za odrasle i ljudski izmet.


Profesor Kim Young-soo sa sveučilišta Sogang intervjuirao je nekolicinu prebjega iz te komunističke zemlje, a ono što je zaključio iz tih razgovora, jest da se spomenuta roba (ako se ljudski izmet može tako nazvati), suludo prodaje.

Vezani članci Djevojke u trapericama Njihove traperice traže beneficirani radni staž, pucaju po šavovima zbog obujma posla Uske traperce Njihove traperice spremne su za kapitulaciju, pucaju po šavovima od pritiska

>> 'Sjeverna Koreja čini sve da nas razjedini'

Među popularnom i traženom robom i proizvodima nalaze se i TV drame te instant tjestenina. Agencija Yonhap prenosi kako su dućani u Sjevernoj Koreji počeli prodavati ljudski izmet zbog velike nestašice umjetnih gnojiva.

'Svako kućanstvo koristilo je ljudski izmet kao gnojivo, no kako je potražnja potražnja za gnojivom samo rasla, otvoreni su posebni dućani za prodaju ljudskog gnojiva', objasnio je profesor Kim. Čim je Sjeverna Koreja ukinula zabranu nošenja modernijih hlača, potražnja i prodaja traperica u toj zemlji drastično je porasla.