Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnosti Facebooka

Tragična ispovijest žrtve otmice (14): 'To je bio klik za kojim ću žaliti cijeli život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Indoneziji su izvijestile da je sve veći broj incidenata koji uključuju otmice mladih djevojaka kojima su se otmičari približili putem Facebooka.

Jedna je četrnaestogodišnja djevojčica, navodno, bila oteta i više puta silovana od strane muškarca s kojim se sprijateljila na Facebooku. Djevojčica je, s maskom na licu, govorila o svom iskustvu na konferenciji za zaštitu djece.

Ispričala je da je zahtjev za prijateljstvom nepoznatog muškarca prihvatila iz znatiželje, ali da je to klik zbog kojeg će žaliti cijeli život jer je upravo on odveo do onoga što joj se dogodilo.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Naime, nakon što je postala prijateljica na Facebooku s nepoznatim muškarcem, razmijenili su i broj mobitela nakon čega joj je on neprestano slao SMS poruke. Pristala je naći se s njim u jednom trgovačkom centru samo zato što joj se činio jako šarmantnim. Idući je dan rekla svojoj majci da ide spavati kod prijateljice, a zapravo je otišla kod 24-godišnjeg muškarca.

>> Podaci milijun korisnika Facebooka prodani za 5 dolara!

Kad su se našli, muškarac koji se predstavio kao Yogi, zaključao ju je u malu sobu u kojoj je bilo zatočeno još pet djevojaka u dobi od 14 do 17 godina. Muškarac ju je, kaže, drogirao, pretukao i silovao više puta. Nakon tjedan dana mučenja, rekao joj je da će biti prodana u roblje i prevezena na otok Batam koji je poznat kao destinacija koju rado biraju muškarci koji dolaze po seks s djevojčicama. Međutim, ostao je bez novca i nije mogao platiti avionsku kartu pa je ostavio na autobusnoj stanici što ju je, kasnije se ispostavilo, i spasilo.

Ovaj je slučaj samo jedan u nizu incidenata koji uključuju mlade djevojke i otmice od strane ljudi koji su im se približili preko Facebooka. Prema posljednjim podacima, u ovoj se godini 27 djece vode kao nestale osobe, a vjeruje se da su oteti nakon susreta koje su dogovorili putem Facebooka. Zanimljiv je i podatak da je Indonezija, po broju korisnika Facebooka, odmah iza SAD-a s brojem od gotovo 50 milijuna korisnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene