Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provodi se istraga

Podaci milijun korisnika Facebooka prodani za 5 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan bugarski bloger uspio je kupiti osobne podatke preko milijun korisnika Facebooka za samo 5 dolara.

Iako vi vjerojatno nećete svoje osobne podatke odati nepoznatim osobama na društvenim mrežama, to ne znači da istu stvar s vašim podacima neće napraviti netko drugi. Iako možda smatrate da su ti podaci nekome vrlo vrijedni, istina bi vas mogla razočarati. Osobni podaci, nedostupni široj javnosti, vrijede vrlo, vrlo malo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus

>> 'Ne koristite prava imena na društvenim mrežama!'

'Upravo sam kupio podatke više od milijun Facebook korisnika. OMG!', napisao je bugarski bloger i aktivist za digitalna prava Bogomil Šopov. On tvrdi da posjeduje imena, ID i e-mail adrese koje nisu bili dostupni javnosti, te da ga je Facebook tražio da izbriše objavu o kupnji podataka, te da im objasni u detalje kako je tekla kupovina podataka, piše Sky News.

Šopov kaže da je podatke kupio na stranici na kojoj se nude neobični poslovi od osobe koja se predstavila kao Mertem. U Facebooku kažu kako provode istragu o krađi informacija, a od Šopova su tražili da im dostavi sve kupljene podatke, te da svoju kopiju izbriše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene