Bazen, ilustracija (Foto: Getty)
Bazen, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty

U nedjelju navečer u beogradskom Urgentnom centru preminulo je devetogodišnje dijete. Dovezeno je nakon što su ga pronašli na dnu bazena.


Devetogodišnje dijete preminulo je u Urgentnom centru u Beogradu. Ono je oko 21:20 dovezeno taksijem s bazena "Royal 4 kids".

Vezani članci Nataša Bekvalac Pogledajte zašto ovu pjevačicu zovu srpskom Barbie, zbog kostima koji je nosila na Paradi ponosa nije ju bilo teško uočiti Policija, ilustracija Detalji tragedije u Istri: Dijete se utopilo u bazenu na napuhavanje u kojem je bilo 20-ak centimetara vode...

"Dijete je došlo kod nas u pratnji majke na školu rekreativnog plivanja. Dok je majka bila u svlačionici, dijete je otišlo samo do bazena", kazao je Aleksandar Đuričić, menadžer rekreativnog centra za Blic.

Dijete bez svijesti, na dnu bazena na dubini od oko 90 centimetara, pronašao je gost bazena.

Zvali hitnu, nisu se odazivali

"Mi smo odmah pristupili reanimaciji. Oslobodili smo dišne puteve. Čak smo u jednom trenutku uspostavili rad srca. Dijete smo odvezli taksijem u Urgentni centar, jer se Hitna pomoć nije dugo odazivala", dodao je Đuričić.

Devetogodišnjem djetetu nije bilo spasa i u Urgentnom centru su proglasili smrt.

Treća nesreća na bazenima

Ovo je već treća nesreća u kojoj je u tjedna preminulo troje djece u bazenima. Desetogodišnjeg dječaka policija je pronašla na dnu olimpijskog bazena u Odžacima u Vojvodini 15. lipnja.

Tjedan dana kasnije, 23. lipnja, jedan od posjetitelja bazena Sportskog centra Košutnjak u Beogradu ostao je bez svijesti. Radi se o djetetu kojeg su spasioci izvukli iz vode, no dječaku nije bilo spasa.