Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka u svlačionici

Tragedija u Srbiji: Još jedno dijete (9) utopilo se u bazenu - "Odvezli smo ga taksijem u Urgentni centar, hitna pomoć nije se dugo odazivala"

Bazen, ilustracija (Foto: Getty)
Bazen, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
U nedjelju navečer u beogradskom Urgentnom centru preminulo je devetogodišnje dijete. Dovezeno je nakon što su ga pronašli na dnu bazena.

Devetogodišnje dijete preminulo je u Urgentnom centru u Beogradu. Ono je oko 21:20 dovezeno taksijem s bazena "Royal 4 kids".

Pročitajte i ovo Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec" Slika nije dostupna helikopterom prevezen u bolnicu Umalo tragedija na maturalcu: "Sin mi se skoro utopio u bazenu, a učitelji su pili kavu i odmarali." Ravnateljica: "Bili smo s učenicima kod bazena"

"Dijete je došlo kod nas u pratnji majke na školu rekreativnog plivanja. Dok je majka bila u svlačionici, dijete je otišlo samo do bazena", kazao je Aleksandar Đuričić, menadžer rekreativnog centra za Blic.

Dijete bez svijesti, na dnu bazena na dubini od oko 90 centimetara, pronašao je gost bazena.

Zvali hitnu, nisu se odazivali

"Mi smo odmah pristupili reanimaciji. Oslobodili smo dišne puteve. Čak smo u jednom trenutku uspostavili rad srca. Dijete smo odvezli taksijem u Urgentni centar, jer se Hitna pomoć nije dugo odazivala", dodao je Đuričić.

Devetogodišnjem djetetu nije bilo spasa i u Urgentnom centru su proglasili smrt.

Treća nesreća na bazenima

Ovo je već treća nesreća u kojoj je u tjedna preminulo troje djece u bazenima. Desetogodišnjeg dječaka policija je pronašla na dnu olimpijskog bazena u Odžacima u Vojvodini 15. lipnja.

Tjedan dana kasnije, 23. lipnja, jedan od posjetitelja bazena Sportskog centra Košutnjak u Beogradu ostao je bez svijesti. Radi se o djetetu kojeg su spasioci izvukli iz vode, no dječaku nije bilo spasa.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene