Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im bilo spasa

VIDEO Stravične scene u Španjolskoj, pronađena četiri tijela: "Skoči ili ću te ustrijeliti!"

U Španjolskoj pronađena tijela četiri migranta
U Španjolskoj pronađena tijela četiri migranta Foto: Screenshot
Četvorica migranata su umrla nakon što su gurnuti s glisera blizu plaže u Španjolskoj.

Četvorica migranata su umrla nakon što su gurnuti s glisera nedaleko od plaže u Cadizu na jugu Španjolske, rekli su španjolska civilna garda i spasilačka služba u srijedu. Gliser je prevozio ukupno 27 imigranata, pri čemu su 23 preživjeli.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama i u lokalnim medijima, a čiju vjerodostojnost Reuters dosad nije potvrdio, prikazuju crni čamac na napuhavanje blizu plaže te na njemu ljude kako preko palube bacaju druge osobe, koje počinju plivati u moru.

"Vidjeli smo čamac krijumčara droge kako dolazi, no nisu krijumčarili drogu, već su na njemu bili migranti. Odjednom, počeli su skakati, a neke su bacili. Ima čak i fotografija koje prikazuju jednog od šefova koji pištoljem prijeti migrantu kao da mu govori: 'Skoči ili ću te ustrijeliti'", rekao je očevidac Javier Gonzalez za lokalnu televiziju.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavile vlasti Uhićeni tinejdžeri zbog sumnje da su planirali napad na božićni sajam: "Opasnost je stvarna i dugo nije bila ovako visoka"

Gonzalez je daskaš koji je bio na plaži sa skupinom od 15 do 20 kolega i pomogao je migrantima izaći iz vode.

"Otišli smo prema momcima, migrantima, i dotad, unutar minute ili dvije, su trojica njih već ležala licem prema dolje. Prvo smo uzeli one koji su ležali licem prema dolje, a potom smo izvukli ostale", ispričao je.

Dok su ljudi na plaži pohitali u pomoć, čamac je odjurio. Druga osmorica migranata su ostavljena na plaži Sancti Petri u obližnjem gradu Chiclani, gdje su im pomoć pružili medicinsko osoblje i Civilna garda, a trojica su prebačena u bolnicu zbog hipotermije.

Pročitajte i ovo Slavonijo ko te nije volio - 2 PROSVJEDI NA ISTOKU Slavonija je HDZ-u uvijek bila duboki bazen sigurnih izbornih glasova, hoće li zbog prosvjeda seljaka platiti cijenu?

Cadiz se nalazi na jugu Španjolske, otprilike 20 kilometara od sjevernoafričke obale.

Unatoč svojoj blizini, područje Cadiza nije često odredište migrantskih ruta iz Magreba jer se nalazi na obali Atlantskog oceana, gdje su morski uvjeti zamršeniji, a nadzor Gibraltarskog tjesnaca je intenzivan.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene