Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin koji je šokirao bih

Dnevnik Nove TV donosi detalje pucnjave u Hercegovini: "Nije ovo prvi put da ubojica hoda s puškom"

Mjesto pucnjave u Hercegovini - 1
Mjesto pucnjave u Hercegovini - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Nezapamćeno krvoproliće u Hercegovini! U Gorici kod Gruda napadač je pucao po ljudima. Ubio je dvije i ranio dvije osobe.

Sve je počelo u lokalnom kafiću za vrijeme seoske proslave Sv. Stjepana. Mještani tog malenog mjesta su u šoku. Cijela Hercegovina zavijena je u crno.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Duško Tanasković na suđenju za ubojstvo Gorana Vlaovića - 5 Hladnokrvna likvidacija Ubojici sa Zrća 19 godina zatvora: Odbio doći u sudnicu na izricanje presude

Brat unesrećenog, Ferdo, ispričao je za Dnevnik Nove TV kako je u mjestu Gorica kraj Gruda sve izgledalo. Napadač je kalašnjikovom ubio dvije osobe, dvije je ranio.

"Bilo je puno ljudi. I nakon što su se čuli pucnjevi, ljudi su polegli na pod. Ubojica je pobjegao, nakon čega je išao tamo-amo oko kuće. Na kraju su ga dvojica mještana svladala te mu uzela pušku“.

Mjesto pucnjave u Hercegovini - 1 Mjesto pucnjave u Hercegovini - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Jedan od mještana je ispričao kako mu je supruga još uvijek u šoku.

"Nije bilo spasa, nije bilo pomoći. Meni žena radi na hitnoj u Domu zdravlja i ona je bila na licu mjesta. Eno, u kući je, ne može doć k sebi", rekao je Tomislav.

"Okrutno, brutalno, bestijalno"

"Došla sam kući 10 minuta prije događaja. Cijelo sam jutro plakala. Užasno!“, rekla je mještanka Liza.

Svemu je prethodila svađa u kafiću. Nakon toga je, neslužbeno se doznaje, napadač došao s kalašnjikovom. Bilo je oko dva sata kad je počeo pucati. Mjesto je vrvilo ljudima jer je u tijeku bila seoska proslava povodom Sv. Stjepana.

Mjesto pucnjave u Hercegovini - 1 Mjesto pucnjave u Hercegovini - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj kazao je da je ovakva tragedija u ovako malom mjestu zaista nezapamćena. "Ovako nešto okrutno, brutalno, na ovakav način, bestijalnim pohodom oduzeti dva života“.

Napadač je i prije znao biti viđen s puškom

Napadač je uhićen, a dežurna županijska tužiteljica Natalija Marić rekla je da će biti predan tužiteljstvu u zakonom propisanom roku.

Pročitajte i ovo Ferdo Galić, brat unesrećenog u pucnjavi u Hercegovini pucao iz kalašnjikova Brat unesrećenog za Dnevnik Nove TV o krvoproliću u Hercegovini: "Svi su polegli na pod, pobjegao je u kuću..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cure detalji krvoprolića Otkriven identitet ubojice s kalašnjikovom u Hercegovini: Među ubijenima jedan od osnivača HDZ-a 1990

Dvojica ranjenih prebačeni su u mostarsku bolnicu. 25-godišnjak se dobro oporavlja nakon lakših ozljeda, dok je 73-godišnjaku amputirana noga. "I desna mu je u šarafima i pločama“, rekao je brat unesrećenog, dodavši da mu se brat probudio u užasnim bolovima.

Mjesto pucnjave u Hercegovini - 1 Mjesto pucnjave u Hercegovini - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Dodao je da je napadač i prije radio probleme. "Nije ovo prvi put da je nosio pušku sa sobom. Samo što policija ne radi svoje“, kazao je.

Napadača će ispitati tužitelji. A općina će proglasiti dan žalosti.

Više o nemilom događaju u hercegovačkim Grudama pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Vištice.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene