Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U požaru koji je izbio u ponedjeljak navečer u konjušnici nadomak Torina izgorio je 21 rasni trkaći konj čija se vrijednost procjenjuje na više od milijun eura, izvijestila je talijanska novinska agencija Ansa.


U konjušnici su se u trenutku izbijanja požara nalazili čistokrvni konji švedskog trenera Ovea Kristofferssona. Vatra je planula u ponedjeljak navečer dok su se ondje nalazili samo vlasnik i njegov pomoćnik, a ostalo se osoblje pripremalo za proslavu Badnjaka. Unatoč brzom dolasku vatrogasaca na mjesto nesreće, odmah je planulo sijeno, pa se požar iznimno brzo proširio.

Vezani članci Lipicanci Državne ergele Đakovo (Foto: Davor Javorović/Pixsell) "Posudio" lipicanca koji je skončao pod vlakom: Ravnatelj Državne ergele Đakovo podnio ostavku Predsjednica i konji (Foto: Filip Kos/Pixsell) Predsjednica posjetila uzgajivače konja u Krapini: Županijska udruga ima više od 100 članova i 350 do 500 konja

"Uspjeli smo osloboditi samo ona grla koja su se nalazila u drugoj konjušnici. Svi čistokrvni konji iz prve konjušnice izgorjeli su", rekao je vlasnik Fabrizio Quaglino.