Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši britanski premijer Tony Blair angažiran je kao savjetnik na određeno vrijeme u američkoj banci JPMorgan, objavila je banka u priopćenju.


Blair će savjetovati upravu banke, te uz "svoje ogromno međunarodno iskustvo davati strateško mišljene i viziju iznutra o svjetskim političkim pitanjima i novim tendencijama", priopćio je JPMorgan.

Vezani članci Saborski zastupnik Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Oštre reakcije na izjavu Predsjednice oko pozdrava "Za dom spremni": "Mijenja stavove kad i savjetnike" Nadzor SOA-e zbog razrješenja Radeljića (Video: Dnevnik Nove TV) ''Tko o čemu, Jandroković o izbornom legitimitetu. Moraš biti velika faca da s 808 glasova postaneš predsjednik Sabora"

Bivši britanski premijer sudjelovat će dodatno u ime JPMorgana na nekim događajima i konferencijama, priopćila je banka.

"Počašćeni smo" odlukom Blaira, kazao je glavni direktor Jamie Dimon, ocjenjujući da će bivši britanski čelnik "dati našim dužnosnicima i klijentima jedinstvenu i nezamjenjivu svjetsku viziju, posebice dragocjenu u tako nemirnim vremenima".

Blair je sa svoje strane istaknuo "tu veliku priliku da pridonese radu JPMorgan Chase", "prvorazredne tvrtke na vrhu svjetskog gospodarstva, prisutne praktički u svim dijelovima svijeta".

Po navodima Financial Timesa, Blairova uloga kod JPMorgana priskrbit će mu nesumnjivo plaću višu od milijun dolara godišnje.