Zrinko Petener i Mladen Markač (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Zrinko Petener i Mladen Markač (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novi savjetnik predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener do sada je obnašao dužnost tajnika u Kabinetu za nacionalnu sigurnost i obranu.


Novi savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener dugo je radio u Ministarstvu obrane, gdje je bio na čelu Odjela za multilateralne poslove i Odjela za NATO i Europsku uniju u Upravi za obrambenu politiku. Prije toga je obnašao visoke dužnosti u Vojno-sigurnosnoj obavještajnoj agenciji.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica oglasila se o izgradnji kuće za osmeročlanu obitelj, otkrila čija je pomoć bila ključna Anđelko Akrap (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Savjetnik otkrio kada će Predsjednica predstaviti demografske mjere

Diplomirao je na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu, a doktorirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu,

Petener dolazi na mjesto bivšeg savjetnika predsjednice Vlade Galića, koji je prošle godine zbog afere SMS podnio ostavku iz moralnih i etičkih razloga. (Hina)