Zrinko Petener i Mladen Markač (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Zrinko Petener i Mladen Markač (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Novi savjetnik predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener do sada je obnašao dužnost tajnika u Kabinetu za nacionalnu sigurnost i obranu.


Novi savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener dugo je radio u Ministarstvu obrane, gdje je bio na čelu Odjela za multilateralne poslove i Odjela za NATO i Europsku uniju u Upravi za obrambenu politiku. Prije toga je obnašao visoke dužnosti u Vojno-sigurnosnoj obavještajnoj agenciji.

Vezani članci Zrinko Petener (Foto: Dnevnik.hr) Predsjedničin savjetnik za nacionalnu sigurnost o aferi sa švercom oružja: ''Propusta je bilo. Zakazao je cijeli sustav prevencije'' Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Grabar-Kitarović o štrajku: "Stanje nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće"

Diplomirao je na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu, a doktorirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu,

Petener dolazi na mjesto bivšeg savjetnika predsjednice Vlade Galića, koji je prošle godine zbog afere SMS podnio ostavku iz moralnih i etičkih razloga. (Hina)