Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robert Card

FOTO Ovo je masovni ubojica iz Mainea: Instruktor je za oružje, nedavno se liječio jer je čuo glasove, a ima tek jedan prekršaj

Pucnjava u Lewistonu - 4
Pucnjava u Lewistonu - 4 Afp
Aktualno Galerija Pucnjava u Lewistonu - 4 Pucnjava u Lewistonu - 4 Foto: Afp Pucnjava u Lewistonu - 3 Pucnjava u Lewistonu - 3 Foto: Afp Pucnjava u Lewistonu - 2 Pucnjava u Lewistonu - 2 Foto: Afp Pucnjava u Lewistonu - 1 Pucnjava u Lewistonu - 1 Foto: Afp +0 Automobil napadača Galerija 1/5 >>
Robert Card, osumnjičeni masovni ubojica iz Mainea, instruktor je za rukovanje vatrenim oružjem, a vjeruje se i da je u pričuvnom vojnom sastavu. Također je imao problema s mentalnim zdravljem te se liječio dva tjedna ljetos, a zatim je pušten.

Stotine policajaca tragaju za osumnjičenim masovnim ubojicom Robertom Cardom (40) koji je u baru i kuglani u američkom Lewistonu u srijedu navečer ubio najmanje 22 osobe. Procjenjuje se da je između 50 i 60 ljudi ranjeno. 

Nije trebalo dugo da policija identificira napadača kojeg opisuju kao naoružanog i opasanog. Policija je ranije objavila tri fotografije na Facebooku, zatraživši pomoć javnosti u identificiranju i lociranju napadača. 

Pročitajte i ovo San-nakji Potreban je oprez Čovjek se ugušio jedući jedno od najopasnijih jela na svijetu: Dojurila hitna pomoć, ali nije mu bilo spasa

Prema do sada poznatim informacijama, muškarac osumnjičen za pucnjavu studirao je inženjerstvo na Sveučilištu Maine prije otprilike 20 godina. 

Card je ondje bio student od 2001. do 2004., iako nije bilo odmah jasno je li diplomirao, rekao je glasnogovornik Sveučilišta Maine Eric Gordon za NBC News u četvrtak rano ujutro.

Sudski zapisi u Maineu pokazuju da je čovjek po imenu Robert Card, rođen na isti datum kao i osumnjičeni ubojica, optužen za prebrzu vožnju 2001. i 2002. 

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Ovo morate znati Od 1. studenog važne promjene za sve vozače: Ako ne želite platiti kaznu, ovo je obavezno

Prema bazama podataka, Card je instruktor za rukovanje vatrenim oružjem, a vjeruje se i da je u pričuvnom vojnom sastavu.

Card je također imao nedavno probleme s mentalnim zdravljem te se ljetos dva tjedna liječio u medicinskoj ustanovi, a zatim je pušten. Navodno je čuo glasove koji mu govore da treba pucati na Nacionalnu gardu u Maineu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene