Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nobelova nagrada za mir

'Pokažite mi tko je ove godine učinio više od Obame'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik norveškog odbora za dodjelu Nobelove nagrade za mir odgovorio je kritičarima.

Onima koji nagradu američkom predsjedniku smatraju preuranjenom poručio je da je čak postojao rizik da se američkog predsjednika nagradi ‘prekasno’. ‘Može li mi netko pokazati tko je učinio više ove godine?’, upitao je Thorbjoern Jagland pred novinarima u centru Nobelove nagrade za mir u Oslu, kojeg citira nekoliko norveških medija. ‘Teško je odrediti dobitnika nagrade za mir koji bi bio bliži ostavštini Alfreda Nobela od Obame’, kazao je bivši norveški premijer (1996.-1997.), koji predsjedava odborom od veljače, piše dnevnik Dagbladet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Time 'Obama ima više žuljeva na usnama nego na rukama' Slika nije dostupna Ponizan i zahvalan Obama: Ne osjećam da pripadam društvu dobitnika Nobela

>> Castro: Nobel za Obamu pozitivna odluka

Iako je bilo brojnih čestitki i ohrabrenja nakon neočekivane dodjele Nobelove nagrade za mir američkom predsjedniku, neki su iznijeli rezerve, a tri ranija dobitnika, među kojima Lech Walesa, otvoreno su iznijeli svoje neodobravanje ocjenjujući da mu je dodijeljena za ‘ništa’. Nagrada je Baracku Obami dodijeljena za ‘njegove iznimne napore u jačanju međunarodne diplomacije i suradnje među narodima’, objasnio je norveški odbor svoju odluku u petak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene