Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Ponizan i zahvalan

Obama: Ne osjećam da pripadam društvu dobitnika Nobela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama, nakon saznanja da je dobio Nobelovu nagradu za mir, skromno je u izjavi primio tu vijest.

'Iznenađen sam i duboko ponizan', rekao je Obam u izjavi u Bijeloj kući, koju prenosi CNN. 'Ne vidim to kao priznanje za svoja postignuća, već kao potvrdu američkog vodstva. Nagradu ću prihvatiti kao poziv da se krene u akciju', istaknuo je američki predsjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nobelova nagrada za mir 'Pokažite mi tko je ove godine učinio više od Obame' Slika nije dostupna Time 'Obama ima više žuljeva na usnama nego na rukama'

>> 'Obama je u osam mjeseci unio značajne promjene'

>> 'Nobel Obami govori o poremećaju vrijednosti'

Obama je dodao kako on ne osjeća da pripada ekskluzivnom društvu prijašnjih dobitnika Nobelovih nagrada, ali kako će nastaviti s ostvarivanjem međunarodnih ciljeva, uključujući i misiju nuklearnog razoružanja u svijetu, rješenje arapsko-izraelskog sukoba te vraćanje globalne svjetske ekonomije na noge. Obama je kazao kako zna da Nobelova nagrada kroz povijest nije davana samo kao priznanje za postignuće, već i kao sredstvo da se postigne zamah i služi ostvarenju ciljeva.

'Ova nagrada nije upućena samo meni i mojoj administraciji. Nju moramo podijeliti sa svima koji streme prema pravdi i dostojanstvu', zaključio je Obama. Podsjetimo, danas je Odbor za dodjelu Nobelove nagrade odlučio Obami uručiti tu nagradu, zbog njegovih iznimnih napora da 'ojača međunarodnu diplomaciju i suradnju među narodima'.

Obama je, inače, odlučio donirati će gotovo milijun i pol dolara od nagrade. Novac će dati većem broju humanitarnih organizacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene