Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na poziv oporbe

Tisuće Ukrajinaca na ulicama: 'Odlazi Janukoviču'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više tisuća Ukrajinaca, među kojima i premijerka Julija Timošenko, prosvjedovalo je u središtu Kijeva protiv režima predsjednika Viktora Janukoviča, kojeg optužuju da je kremaljski pijun i da guši oporbu.

Gotovo 6.000 ljudi okupilo se na Trgu svete Sofije, na poziv više prozapadnih oporbenih stranaka, u prigodi 92. obljetnice ujedinjenja ukrajinskog istoka i zapada.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Slika nije dostupna EU traži njezino oslobađanje Sporazum EU-a i Ukrajine propao zbog slučaja Timošenko

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo: 'Ne političkom teroru', 'Odlazi Janukoviču, odlazi Azarovu (njegov premijer)' i uzvikivali 'Odlazi bando'.

'Jeste li spremni izaći na ulicu' protiv režima, upitala je Timošenko, poražena protukandidatkinja u predsjedničkoj utrci s Janukovičem, koju optužuju za zloporabu vlasti i koja je pod sudbenim nadzorom. 'Da', uzvratilo je mnoštvo.

Janukovičevu ekipu koja je na vlasti od veljače 2010. kritičari optužuju da progoni oporbu, nacionalističke aktiviste i aktiviste za ljudska prava. Zapad je izrazio zabrinutost zbog 'selektivnog pravosuđa' u Ukrajini.

Mladi formirali lanac na mostu

Više stotina mladih je formiralo živi lanac na kijevskom mostu, ujedinjujući simbolično desnu i lijevu obalu Dnjepra kako bi obilježili ujedinjenje Narodne Republike Ukrajine i Narodne Republike Zapadne Ukrajine u jednu državu 1919.

>> Ukrajina: Zatočili grad - eksplozijama ucjenjuju vlasti

Prosvjedi su protekli mirno, unatoč nedavnom upozorenju ministra unutarnjih poslova Anatolija Mogiljeva da bi na njima mogli izbiti sukobi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene