Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadači traže 4 milijuna Eura

Ukrajina: Zatočili grad - eksplozijama ucjenjuju vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Makijivki u istočnoj Ukrajini je taoc napadača koji traže novac, i prijete eksplozijama. Jutros su već aktivirali dvije bombe.

Jedna se dogodila u blizini lokalne tvrtke, a druga na tržnici, priopćila je lokalna policija, dodavši da su napadači zaprijetili novim eksplozijama tijekom dana.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova navodi da su nepoznati napadači ostavili poruku na mjestu jedne od eksplozija. U poruci traže novac i upozoravaju da će izazvati još pet eksplozija tijekom dana.

Lokalne novine su objavile da u poruci napadača piše da im je dosta ove vlade i da žele četiri milijuna eura te da su postavili bombe u druge zgrade u gradu. U eksplozijama nije bilo ozlijeđenih, a oštećeni su samo prozori obližnjih zgrada, javljaju ukrajinski mediji.

'S obzirom na ovo što se dogodilo, vidimo da se ne šale', rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Vasil Farinik. Ukrajinska služba sigurnosti je priopćila kako ne isključuje mogućnost da su te eksplozije na području Donjecka teroristički čin. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene