Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed poljoprivrednika

Pogledajte kako izgleda središte Europske unije: "Ovo će izazvati socijalno-ekonomski pokolj"

Aktualno Galerija Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 5 Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 5 Foto: AFP Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 4 Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 4 Foto: AFP Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 3 Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 3 Foto: AFP Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 2 Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 2 Foto: AFP +0 Prosvjed poljoprivrednika u Bruxellesu - 1 Galerija 1/5 >>
Poljoprivrednici iz sjeverne belgijske pokrajine Flandrije dovezli su u petak tisuće traktora u Bruxelles na prosvjed protiv plana nove regionalne vlade da smanji emisije dušika.

Policija je procijenila da je na ulicama 2700 traktora. Udruge poljoprivrednika su priopćile da će vladin plan "izazvati socijalno-ekonomski pokolj".

"Slažemo se da nešto treba učiniti po pitanju dušika, ali prema poljoprivredi se ne bi trebalo ponašati drugačije u odnosu na industriju", rekao je prosvjednik Leen Engelen govoreći o jednoj od spornih točaka u vladinom prijedlogu.

Velik broj grla i upotreba gnjojiva, uz promet i gradnju, doveli su do toga da su razine dušikovog oksida u zraku i vodi u Belgiji i Nizozemskoj veće nego što dopuštaju pravila EU-a.

Plan za ograničenje emisija u Flandriji izazvao je spor unutar regionalne vlade koji nije riješen na 16-satnom sastanku ranije ovaj tjedan. Mediji prenose da premijer Jan Jambon želi da se konačna odluka donese za vikend. Nizozemski poljoprivrednici odbili su surađivati s vladom u provođenju mjera za smanjenje emisija dušika, tvrdeći da će to dovesti do pada broja grla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene