Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 3.600 parova odlučilo se vjenčati u zapadnom indijskom gradu Amravatiju u državi Maharashtra.


Riječ je o multikonfesionalnoj ceremoniji čija je svrha privući pozornost svijeta na stanje u kojemu se našlo stanovništvo te indijske regije, a to su siromaštvo i veliki dugovi. Tijekom jučerašnje svečanosti, sklopljena su 2.433 hinduska braka, 150 muslimanskih, 749 budističkih, 15 kršćanskih i 252 braka među pripadnicima lokalnih plemena.

Vezani članci Umirovljenik (Dnevnik.hr) Odavno su prešli rub siromaštva: "Moja mirovina je 1614 kuna. Od toga 1200 plaćam najam plus režije..." Siromaštvo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tonemo sve niže, pojavila se nova kategorija siromaštva u Hrvatskoj

Veliko vjenčanje održalo se na otvorenome. Masovna vjenčanja relativno su česta u Indiji, no ovo je po broju zainteresiranih rekordno i riječ je o parovima iz uglavnom ruralnih indijskih područja koja su vrlo siromašna, pa je ova ceremonija omogućila znatno smanjenje troškova organizacije vjenčanja.

Samoubojstva u obitelji

Agencija Press Trust of India, izvijestila je da parovi potječu iz siromašnih ruralnih dijelova Indije, a polovina ih u obiteljima ima bar jednoga člana koji je počinio samoubojstvo.

>> Oženio 60 djevojaka, sve ih prodao u bordel

Tijekom 2009. samoubojstvo je počinilo 17.000 indijskih seljana, što je povećanje za sedam posto u odnosu na prethodnu godinu. Država Maharashtra jedna je od triju indijskih država u kojima je broj samoubojstava među seljanima iznimno visok. Na taj ih očajnički potez najčešće potiče siromaštvo.

Ovogodišnje masovno vjenčanje za svih 3.600 parova stajalo je između 20 i 30 milijuna rupija, što je između 430.000 i 650.000 američkih dolara. (Hina)