Jayme Cloos (Foto: AFP)
Jayme Cloos (Foto: AFP) Foto: Afp

Dvadesetjednogodišnji stanovnik savezne države Wisconsin u petak je optužen jer je držao trinaestogodišnjakinju zatočenu tri mjeseca nakon što je ubio njezine roditelje, dan nakon što je ona uspjela pobjeći.


Tisuće volontera i stotina pripadnika snaga sigurnosti sudjelovali su u potrazi oko malog grada Barrona nakon što su roditelji Jayme Closs pronađeni ustrijeljeni u svom domu 15. listopada. Vrata kuće bila su otvorena, a njihove kćeri nije bilo.

Vezani članci Nigerija, prosvjed za vraćanje otetih žena (Foto: TONY KARUMBA / AFP) Napadači oteli najmanje 300 djevojčica na sjeverozapadu Nigerije (Foto: Kristin Palitza/DPA/PIXSELL) Nakon sedam godina nije više imao ni nadu, a onda je primio poziv: ''Tata, tata, jesi li to ti''

Šerif okruga Barron njezin je bijeg iz grada Gordona u kojem je bila zatočena, oko 60 kilometara od svog doma, pripisao "volji za život". U četvrtak poslijepodne ju je pronašla žena koja je šetala svog psa, nakon čega su brzo otišle u kuću susjede pozvati snage sigurnosti.

"Ovo je Jayme Closs!", rekla je žena kad je susjeda otvorila vrata, prenose novine Star Tribune of Minneapolis.

"Zovite 911!".

Obje žene odmah su prepoznale tinejdžericu zbog kampanje koja je provedena za njezinim pronalaskom, otkrila je Fitzgerald.

Manje od 15 minuta kasnije, 21-godišnji Jake Patterson bio je u zatvoru, nakon što je policija zaustavila njegovo vozilo na temelju opisa Closs.

Patterson, nezaposleni stanovnik Gordona, optužen je za ubojstvo i otmicu. Nije bio ranije poznat policiji te se ne zna je li ranije poznavao Closs za koju je Fitzgerald rekla da je bila "jedina meta" zločina. (Hina)