Supruzi norveškog multimilijunaša već se mjesecima gubi trag nakon otmice, potvrdila je u srijedu policija, a prenosi BBC.

Galerija


Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) nestala je 31. listopada iz svog doma u blizini Osla. Od tada traje istraga, kazala je policija, no ona se provodi u tajnosti zbog "veoma ozbiljnih prijetnji", piše BBC.

Vezani članci Muškarac pod automobilom, ilustracija U automehaničarskoj radionici pod autom pronađen mrtav muškarac, teško ozlijeđen muškarac i u Vrgorcu Njemački ovčar Wolf na granici pronašao kilogram heroina - 3 Zaslužio je povišicu! Ovčar Wolf na granici pronašao kilogram heroina, uhićen 69-godišnjak

Otmičari traže 9 milijuna eura, pišu norveški mediji.

Falkevik Hagen udana je za Toma Hagena, poduzetnika čije se bogatstvo procjenjuje na oko 174 milijuna eura, koje je zaradio u svijetu nekretnina i energetike. Norveški financijski časopis Kapital piše da je stavio ga je na 172. mjesto na listi najbogatijih Norvežana.

Otmica u Norveškoj (Foto: AFP)
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (Foto: AFP) Foto: Afp

Državna medijska kuća NRK piše da je par živio "povučenim životom" u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Toma Hagena opisala je kao čovjeka nesklona medijima. Ne postoje dokazi da je gospođa Hagen na sigurnom otkad je oteta, objavila je policija, a prenosi BBC.

Policija je obitelji savjetovala da ne odgovori na zahtjev otmičara, otkrio je čelnik istrage Tommy Broske. Prvu vijest o nestanku objavile su u srijedu novine Aftenposten, dodavši kako već dugo znaju za slučaj, no da nisu htjele izlaziti u javnost zbog sigurnosti taokinje.

Taj list piše da je Hagen oteta iz kupaonice svog doma, te da je dijalog s otmičarima bio "limitiran" i odvijao se preko interneta. (Hina)