Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala 31. listopada

Oteta supruga norveškog multimilijunaša, otmičari traže devet milijuna eura

Otmica u Norveškoj (Foto: AFP)
Otmica u Norveškoj (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Otmica u Norveškoj (Foto: AFP) Otmica u Norveškoj (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Supruzi norveškog multimilijunaša već se mjesecima gubi trag nakon otmice, potvrdila je u srijedu policija, a prenosi BBC.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) nestala je 31. listopada iz svog doma u blizini Osla. Od tada traje istraga, kazala je policija, no ona se provodi u tajnosti zbog "veoma ozbiljnih prijetnji", piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Otmičari traže 9 milijuna eura, pišu norveški mediji.

Falkevik Hagen udana je za Toma Hagena, poduzetnika čije se bogatstvo procjenjuje na oko 174 milijuna eura, koje je zaradio u svijetu nekretnina i energetike. Norveški financijski časopis Kapital piše da je stavio ga je na 172. mjesto na listi najbogatijih Norvežana.

Otmica u Norveškoj (Foto: AFP) Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (Foto: AFP) Foto: Afp

Državna medijska kuća NRK piše da je par živio "povučenim životom" u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Toma Hagena opisala je kao čovjeka nesklona medijima. Ne postoje dokazi da je gospođa Hagen na sigurnom otkad je oteta, objavila je policija, a prenosi BBC.

Policija je obitelji savjetovala da ne odgovori na zahtjev otmičara, otkrio je čelnik istrage Tommy Broske. Prvu vijest o nestanku objavile su u srijedu novine Aftenposten, dodavši kako već dugo znaju za slučaj, no da nisu htjele izlaziti u javnost zbog sigurnosti taokinje.

Taj list piše da je Hagen oteta iz kupaonice svog doma, te da je dijalog s otmičarima bio "limitiran" i odvijao se preko interneta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene