Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ali je 14-godišnjak u tijelu 110-godišnjaka, a uzrok tomu je genetska bolest progerija. Želja mu je živjeti normalnim životom te živi u nadi za čudotvornim lijekom.


Ali Hussain Khan iz Indije je 14-godišnji dječak koji boluje od progerije, bolesti starenja, zbog koje ima tijelo 110-godišnjeg starca, prenosi Huffington Post.

Vezani članci Bazen, ilustracija (Foto: Getty) Dječaci provalili na bazen, stariji (10) se utopio: Nitko ih nije čuo jer je zaštitar gluhonijem Žena, ilustracija Improvizirani sud odlučio: Natjerali je da se skine i hoda gola selom, sve zbog navodnog preljuba

'Jako želim živjeti i nadam se da negdje vani postoji lijek za moju bolest. Ne bojim se smrti, ali moji roditelji su pretrpjeli jako puno. Želio bih živjeti s njima puno duže, ne želim ih opterećivati sa još više boli', kaže Ali.

>>Postao vegetarijanac pa saznao da boluje od kravljeg ludila

Njegovi roditelji, koji su također i rođaci iz prvog koljena, imaju osmero djece od kojih je četvero umrlo od bolesti progerije između 12. i 24. godine, a jedno pri porodu.

Trenutno je poznato 80 slučajeva progerije u svijetu. Djeca koja se rađaju s tom bolesti izgledaju na prvi pogled zdravo, ali s vremenom počinju pokazivati znakove ubraznog starenja između 18. i 24. mjeseca života.

>>Foto: Deset najneobičnijih bolesti

Bolest je izuzetno opasna, a najstarija osoba koja je živjela s tom bolesti je Leon Botha koji je umro u 26. godini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook