Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Boluje od progerije

Ima 14, a izgleda kao da ima 110 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ali je 14-godišnjak u tijelu 110-godišnjaka, a uzrok tomu je genetska bolest progerija. Želja mu je živjeti normalnim životom te živi u nadi za čudotvornim lijekom.

Ali Hussain Khan iz Indije je 14-godišnji dječak koji boluje od progerije, bolesti starenja, zbog koje ima tijelo 110-godišnjeg starca, prenosi Huffington Post.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

'Jako želim živjeti i nadam se da negdje vani postoji lijek za moju bolest. Ne bojim se smrti, ali moji roditelji su pretrpjeli jako puno. Želio bih živjeti s njima puno duže, ne želim ih opterećivati sa još više boli', kaže Ali.

>>Postao vegetarijanac pa saznao da boluje od kravljeg ludila

Njegovi roditelji, koji su također i rođaci iz prvog koljena, imaju osmero djece od kojih je četvero umrlo od bolesti progerije između 12. i 24. godine, a jedno pri porodu.

Trenutno je poznato 80 slučajeva progerije u svijetu. Djeca koja se rađaju s tom bolesti izgledaju na prvi pogled zdravo, ali s vremenom počinju pokazivati znakove ubraznog starenja između 18. i 24. mjeseca života.

>>Foto: Deset najneobičnijih bolesti

Bolest je izuzetno opasna, a najstarija osoba koja je živjela s tom bolesti je Leon Botha koji je umro u 26. godini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene