Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ironija sudbine

Postao vegetarijanac pa saznao da boluje od kravljeg ludila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vegetarijanac Ritchii Kara ima svega nekoliko mjeseci života. Liječnici su ovom 28-godišnjaku dijagnosticirali varijantu Creutzfeldt-Jakobove bolesti, popularno poznatu kao kravlje ludilo.

Iako je vegetarijanac, Ritchii Kara umire od kravljeg ludila, smrtonosne neurodegenerativne bolesti od koje je obolio nakon što je konzumirao meso zaražene životinje, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija u nizozemskoj Jedenje mesa oboljele životinje može biti smrtnosno: Na farmi u Nizozemskoj zabilježena bolest koje nisu imali od 2011. Slika nije dostupna Trebamo li paničariti? ZNANSTVENICI TVRDE Svemir polako umire

>> Oko 30.000 ljudi zaraženo je kravljim ludilom, a da to ni ne znaju!

'U posljednje četiri godine, nešto me mučilo. Moji liječnici to nisu shvaćali ozbiljno. Pripisali su to stresu', rekao je Kara koji je vegetarijanac postao prije pet godina te se pretpostavlja da je zaražen prije promjene prehrane.

Prije dvije godine, njegov novi liječnik opće prakse poslao ga je specijalistu koji mu je dijagnosticirao Creutzfeldt-Jakobovu bolest.

'Pamćenje mi je jako loše, a na trenutke gubim i vid. Ponekad imam halucinacije', opisao je svoje stanje Kara. Dodaje kako mu je trebalo neko vrijeme da se suoči s vijesti o bolesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene