Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U mauzoleju Kumsusan

Tijelo Kim Jong-ila bit će balzamirano i vječno izloženo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo pokojnog sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-ila bit će balzamirano i izloženo u ogromnom mauzoleju u Pjongjangu.

Kim Jong-il biti će izložen u mauzoleju u Pjongjangu u kojem se nalaze i posmrtni ostaci njegova oca Kim Il-Sunga, a spomenici u njegovu slavu će biti podignuti posvuda u zemlji, objavio je sjevernokorejski režim u četvrtak.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

>>I drugi dan sprovoda Kim Jong-ila suze i očaj

Kim Jong-Il koji je čeličnom rukom vodio zemlju nakon smrti svog oca 1994., umro je od srčanih problema 17. prosinca u 69. godini. Grandiozni pogreb bio je 28. prosinca u Pjongjangu, a njegov najmlađi sin Kim Jong-un imenovan je nasljednikom.

>>Okupilo se 100.000 Sjevernokorejaca na glavnom trgu, pogledajte zašto

Tijelo 'dragog vođe' bit će izloženo u mauzoleju Kumsusanu u prijestolnici. Spomenik koji ga prikazuje će biti postavljen na još neutvrđenom mjestu u glavnom gradu, a portreti s njegovim nasmiješenim likom i 'tornjevi njegove besmrtnosti '  će biti podignuti diljem zemlje, prema službenoj agenciji KCNA. Takvih spomenika njegov otac diljem Sjeverne Koreje ima oko tri tisuće.

Kim Jong-il je i posmrtno dobio titulu  ' vječnog vođe partije'. Njegov otac i osnivač sjevernokorejske države Kim Il-sung okićen je nazivom ' vječnog predsjednika ' .

Kim Jong-ilov rođendan, 16. veljače, odsad će se slaviti kao 'Dan sjajne zvijezde' prema odluci politbiroa CK-a partije. Rođendan njegova oca, 15. travnja, obilježava se kao 'Dan sunca'. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene