Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavljena djeca

Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ubojstvo 13-godišnjeg dječaka šokiralo je Kinu. Bijesni građani traže da se oštro kazne ubojice, unatoč tome što su mlađi od 14 godina.

Vlasti u sjevernom kineskom gradu Handanu pritvorile su trojicu tinejdžera zbog brutalne smrti njihova kolege iz razreda, javljaju lokalni mediji. Slučaj 13-godišnjeg dječaka, identificiranog samo prezimenom Wang, izazvao je bijes i žestoku raspravu o maloljetničkom kriminalu.

Vlasti su pronašle njegove ostatke zakopane u napuštenom povrtnjaku. Dječakov otac tvrdi da su ga u školi zlostavljali. Policija istražuje slučaj kao namjerno ubojstvo, piše BBC.

Sva tri pritvorena tinejdžera mlađa su od 14 godina. Prema kineskom zakonu, oni stariji od 12 godina, ali mlađi od 14 godina, mogu se suočiti s kaznenim progonom samo ako to dopusti Vrhovno narodno tužiteljstvo, najviši javni tužitelj u zemlji.

Pročitajte i ovo Radoslav Tomić u 68. godini života Umro akademik Radoslav Tomić

Žrtva i njegovi kolege iz razreda su "ostavljena djeca". Izraz je to koji se koristi za opisivanje djece u Kini koja žive s bakom i djedom u ruralnim područjima, dok im roditelji rade u gradovima.

Tugu zbog ovog slučaja na društvenim mrežama podijelili su deseci tisuća ljudi.

"Cijela država prati ovaj slučaj, nadamo se da policija može biti pravedna i dati žrtvinoj obitelji zadovoljavajući odgovor", rekao je jedan korisnik u komentaru na objavu žrtvina oca koja je dobila 50.000 lajkova.

Mnogi su u komentarima poručili da bi osumnjičenike trebalo strogo kazniti unatoč godinama.

Žrtva je nestala 10. ožujka poslijepodne, rekao je njegov otac u videu na Douyinu, kineskoj verziji TikToka. Lokalna vlast rekla je da je dječak vjerojatno umro istog dana.

"Moje je dijete još bilo živo oko 15 sati 10. ožujka... Sav mu je novac prebačen s telefona u 16:10 i telefon mu je isključen", rekao je otac.

Pročitajte i ovo Ilustracija, bol u trbuhu Proljev i povraćanje Haraju crijevne viroze: Iz bolnice poslali upozorenje građanima

Prije smrti dječak je prebacio gotovo 25 eura jednom od svojih tri kolege iz razreda, rekao je otac za The Beijing News. Dugo su ga maltretirala trojica kolega iz razreda, rekao je obiteljski odvjetnik Zang Fanqing u objavi na Weibu u ponedjeljak.

Nakon ispitivanja tinejdžeri su odveli policiju do dječakova tijela, iako su prvo poricali da znaju gdje je pokopan.

Policija još uvijek istražuje motiv ubojstva, izvijestile su The Beijing News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene