Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljev i povraćanje

Haraju crijevne viroze: Iz bolnice poslali upozorenje građanima

Ilustracija, bol u trbuhu
Ilustracija, bol u trbuhu Foto: Getty Images
U sezoni proljetnih alergija, koje se očituju kihanjem i začepljenim nosom, brojne građane ovih su dana pogodile i crijevne infekcije.

Zdravstvenim ustanovama javlja se sve više pacijenata koji se žale na jake bolove u želucu i crijevima te povraćanje i proljev. Riječ je o čestim i uobičajenim proljetnim crijevnim virozama, a liječnici upozoravaju na važnost pridržavanja higijene i pranja ruku, pogotovo kod djece, kod koje se crijevne viroze brzo šire te podsjećaju i na važnost nadoknade izgubljene tekućine.      

Pročitajte i ovo Suci Ustavnoga suda 13 članova suda Tko su suci koji su donijeli odluku o Zoranu Milanoviću? Jedna je svečano otvarala lift, drugi se lažno predstavljao i bio osumnjičen za primanje mita

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"

Županijska bolnica u Čakovcu pacijentima je uputila nekoliko savjeta u slučaju crijevnih infekcija, koje se očituju povraćanjem, proljevom, povišenom tjelesnom temperaturom i bolovima u trbuhu.

"Najvažnija je dobra nadoknada tekućine, probajte uzimati tekućinu na usta žlicu po žlicu. Za to postoje razne otopine koje će vam preporučiti ljekarnici u ljekarni. Postoje probiotici koji se daju u stanjima crijevne infekcije i oni se također mogu kupiti bez recepta.

U slučaju proljeva postoji lijek koji ide na recept, a zove se racekadotril i može se uzimati do sedam dana za smirivanje proljeva. Kod djece su trenutačno aktualne crijevne infekcije uzrokovane rotavirusima ili adenovirusima, pa ne zaboravite na pravilnu higijenu ruku.

Puno zdravlja želimo svima i čuvajte se", poručili su iz županijske bolnice.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene