Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve rata

Mrtvačnica u Dnjipru puna ruskih vojnika: "Ne želim ih kremirati, nismo zvijeri. Bez obzira na sve, ovo su nečija djeca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela više od 1500 ruskih vojnika nalaze se u mrtvačnici u ukrajinskom gradu Dnjipru na jugoistoku Ukrajine, rekli su ukrajinski dužnosnici.

Tijela se nalaze u četiri hladnjaka, rekao je zamjenik gradonačelnika tog industrijskog grada Mihajlo Lisenko.

Pozvao je majke ruskih vojnika da dođu po svoje poginule sinove. "Ne želim ih pokopati u masovnim grobnicama. Ne želim ih kremirati", rekao je Lisenko. "Nismo zvijeri."

"U mrtvačnici u Dnjipru sada ima više od 1500 mrtvih ruskih vojnika koje nitko ne želi odvesti. Leže u hladnjacima.

Nadamo se da će neke od ruskih majki uspjeti doći po svoje sinove koje su odgajale cijeli život. Već imamo četiri hladnjaka puna tijela ruskih vojnika. Bez obzira na sve, ovo su nečija djeca.

Odgajale su ih majke, voljele su ih, vodile su ih u školu. Sve ćemo to organizirati, samo da preuzmu tijela svojih sinova", naveo je, piše Pravda.

Prema podacima ukrajinske vojske, oko 20.000 ruskih vojnika ubijeno je od početka ruske invazije, koja je započela prije sedam tjedana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otpor invaziji Ukrajinska pošta izdala nove marke, motiv se definitivno neće svidjeti Rusiji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ANTIRUSKA AKCIJA" Rusija prijeti Hrvatskoj zbog protjerivanja diplomata: "Poduzet će se mjere odmazde." Iz ruskog veleposlanstva otkrili tko mora otići

S druge strane, Moskva navodi znatno manje gubitke, pa je tako nedavno objavila da je poginuo 1351 vojnik iz redova ruske vojske.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene