Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže isplatu

Tijekom mise za spašene rudare, njihovi kolege prosvjedovali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 69 dana provedenih pod zemljom, čileanski rudari vratili su se u kamp San Jose.

Za 33 rudara služena je posebna misa. Mnogi od njih još uvijek su nosili tamne naočale dok su istovremeno potpisivali autograme brojnim obožavateljima. Liječnici su potvrdili da se rudari osjećaju zdravo, ali očekuju da bi se mogli naći pod psihološkim stresom kada se stiša medijska pažnja. Vlada je obećala da će pratiti njihovo mentalno i fizičko zdravlje idućih šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U izradi FOTO: Ovom kapsulom spašavat će se čileanski rudari Slika nije dostupna 12 kamiona za prijevoz Spas za rudare: Stigao plan C, bušilica s naftne platforme

Za vrijeme mise, na područje rudnika stigli su i deseci nezaposlenih rudara, koji su posao izgubili kad se San Jose rudnik urušio. No, oni nisu prisustvovali misi u šatoru, već su ispred prosvjedovali. Od nesreće nisu primili plaću ni otpremninu. 'Ne odlazimo dok nam ne plate. Trebaju nas isplatiti čim prije', rekla je Marta Duran, žena jednog od nezaposlenih rudara.

>> VIDEO: Rudari se vraćaju na mjesto nesreće

'Svi oni koji misle da je ekonomska situacija 33 rudara sigurna, mogu to nastaviti misliti. Ali sve na što se oni u potpunosti mogu pouzdati su njihove godine rada u rudniku. Zato je naša borba i njihova borba', rekao je jedan od prosvjednika. Najavljuju da će postaviti novi 'kamp nade' i to sve dok ne budu isplaćeni kako im je obećano, piše APTN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene