Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Theresa May:

Trump dolazi u Britaniju usprkos svađi s londonskim gradonačelnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska premijerka Theresa May u utorak je rekla kako bi se planirani posjet američkog predsjednika Donalda Trumpa trebao održati usprkos sve većim tenzijama oko njegove kritike londonskog gradonačelnika Sadiqa Khana zbog subotnjih terorističkih napada.

"Veza sa Sjedinjenim Državama je naš najdublji i najvažniji obrambeni i sigurnosni odnos", istaknula je May za britanski The Sun.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

"Uzevši to u obzir, mislim da je Donald Trump u krivu oko toga što je rekao o Sadiqu Khanu zbog napada na Londonski most", dodala je May te istaknula da konzervativna vlada blisko surađuje s Khanom koji je član opozicijskih laburista.

"Kad djelujete nakon takvog napada stranačku politiku ostavljate po strani", zaključila je May, dodavši kako će se Trumpov posjet nastaviti usprkos njegovim kritikama.

On je Khanov odgovor na teroristički napad prozvao "patetičnim".

"Patetičan izgovor londonskog gradonačelnika Sadiqa Khana koji je trebao brzo razmisliti o svojoj izjavi da 'nema razloga za uznemirenost'", napisao je Trump na svom Twitter profilu o Khanovoj izjavi kojom je pozvao građane da ne paničare oko prisutnosti naoružanih policajaca na ulicama glavnog grada.

Khan je kasnije, na upit novinara o mišljenju o Trumpovoj objavi na Twitteru, rekao da "ne zna kako da im to kaže, ali da ga stvarno nije briga za to", piše u utorak Business Insider. (HINA)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene