Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7 ubijenih, 48 ranjenih

Objavljena imena dvojice napadača u Londonu, jedan poznat policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija objavila je u ponedjeljak imena dvojice od trojice napadača koji su u subotu navečer u Londonu ubili sedam i ranili desetke ljudi i potvrdila da je jedan od njih otprije poznat obavještajnim službama.

Londonska policija izvijestila je da je jedan napadač bio Khuram Shazad Butt (27) koji je bio poznat policiji i unutarnjoj obavještajnoj agenciji MI5. Butt je bio britanski državljanin rođen u Pakistanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

"No, nema obavještajnih podataka koji bi potvrdili da je napad bio planiran, pa je istraga vođena u skladu s time", kažu u londonskoj policiji.

Drugi napadač je Rachid Redouane (30) koji se koristio još jednim imenom, Rachid Elkhdar i policiji nije bio poznat. Redouane je tvrdio da je Marokanac i Libijac.

Policija i dalje radi na utvrđivanju identiteta trećeg napadača.

Sedam je osoba ubijeno, a 48 je zbrinuto u bolnicama nakon napada u subotu kasno navečer kada su se trojica muškaraca zaletjela kombijem među pješake, a zatim u obližnjem Borough Marketu nasumice noževima napadali prolaznike i posjetitelje restorana. Nekima su prerezali grlo, a neke izboli na smrt.

Medicinski izvori rekli su u ponedjeljak da je 18 ozlijeđenih još je kritično, a drugih 18 liječi se u bolnicama.

Među ubijenima i ranjenima u subotnjem terorističkom napadu u Londonu ima Francuza, Nijemaca i Kanađana, objavile su vlasti tih zemalja.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država preko novinske agencije Amaq. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene