Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovoljno dokaza za sumnju?

Theresa May: "Mijenjat ćemo i zakone o zaštiti ljudskih prava ako treba..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska premijerka Theresa May izjavila je u utorak kako je spremna ublažiti zakone koji se odnose na zaštitu ljudskih prava kako bi se olakšala deportacija ili ograničenje slobode kretanja osumnjičenih militanata koje nije moguće kazneno goniti zbog nedostatka dokaza.

May je iskoristila jedan od svojih posljednjih govora u predizbornoj kampanji koja se pretvorila u raspravu o nacionalnoj sigurnosti kako bi intenzivirala stajališta oko islamističkog ekstremizma, obećavši da će sigurnosnim službama dati sve potrebne ovlasti.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Samo nekoliko dana ranije Veliku Britaniju je pogodio treći veći teroristički napad u ovoj godini, u kojemu je sedam osoba ubijeno u ubilačkom pohodu islamističkih militanata u samom središtu Londona.

Nadležne službe moraju biti u mogućnosti učiniti više, kazala je May, uključujući ograničiti kretanje osumnjičenim militantima u slučajevima kada policija raspolaže s dovoljno dokaza za sumnju o potencijalnoj prijetnji, ali ne i za pokretanje sudskog postupka.

"Ako nas u tome sprječavaju naši zakoni o zaštiti ljudskih prava, promijenit ćemo zakone tako da nam to bude omogućeno", rekla je premijerka, izazvavši aplauz i ovacije predizbornog skupa.

May, bivša ministrica unutarnjih poslova, ranije je kritizirana zbog smanjivanja broja policajaca.

U svojem je govoru u utorak pozvala također na uvođenje duljih zatvorskih kazni za osuđene teroriste, te pojednostavljivanje procesa deportacije osumnjičenih militanata. (HINA)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene