Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori 2014.

Thaci se više ne namjerava kandidirati za premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je da se na sljedećim izborima neće kandidirati na tu dužnost, ali da njegova Demokratska stranka Kosova i dalje namjerava vladati Kosovom, prenose kosovski mediji.

‘Sigurno je da će DPK pobijediti i na sljedećim izborima, ali je sigurno i da se ja neću kandidrati za premijera’, kazao je Thaci. Nije naveo razloge za takvu odluku. Redovni parlamentarni izbori na Kosovu trebali bi se održati 2014. godine.

Thaci je izrazio nadu da će članica buduće vladajuće koalicije biti i Savez za budućnost Kosova (AAK) bivšeg premijera Ramusha Haradinaja, nedavno i u ponovljenom suđenju pred ICTY-jem oslobođenog za ratne zločine nad Srbima, ali je naglasio da njegova stranka neće nikome prepustiti mjesto premijera, kako se nagađalo u kosovskim medijima.

Thaci je rekao da s Haradinajem nije razgovarao o rekonstrukciji vlade, već o zajedničkim ciljevima, poput europske perspektive i izborne reforme.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP)1 Mirno, ali napeto KFOR: Srpske vlasti bile su obaviještene o akciji na sjeveru Kosova

>> Dačić prijeti prekidom pregovora s Prištinom

‘DPK vodi zemlju i ona daje ponude drugima da se uključe u vladu, a ne oni njoj’, rekao je Thaci u novogodišnjem intervjuu prištinskom listu ‘Epoka e re’. Haradinaj je zadnjih dana u više navrata izjavio kako se će se s dolaskom 2013. početi pripremati za preuzimanje vlade. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene