Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U manje od pet minuta

Sigurnosni test pokazao koliko je ranjiv britanski parlament: Da teroristi uđu, bio bi masakr

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajni test kojeg je provela britanska policija pokazao je da teroristi mogu provalili u parlament Velike Britanije u manje od pet minuta i počiniti masakr nad više od 100 zastupnika.

U simuliranom napadu koji se dogodio usred noći, policajci koji su glumili teroriste koristili su čamac kako bi britanskom parlamentu pristupili preko rijeke. S te su strane ušli u zgradu i kretali se hodnicima.

Pročitajte i ovo FSB ubio Bjelorusa za kojeg vjeruju da je planirao teroristički čin na sjeveru zemlje FSB ubio Bjelorusa, vjeruju da je planirao teroristički čin u ime Ukrajine Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu

Da se radilo o pravim teroristima bilo bi mrtvih u razmjerima nezapamćenog masakra.

Ova se vježba dogodila ranije ove godine, a rezultati testa bili su dugo skrivani od većine zastupnika. Nakon što su saznali koliko su ranjivi neki od njih obratili su se britanskim medijima zaključivši da su ''laka meta''.

Ispričali su da je lažnim napadačima trebalo svega pet minuta da dođu do mjesta na kojem borave zastupnici, pri čemu su mogli ubiti više od 100 zastupnika, piše politico.eu.

Nakon poražavajućih pokazatelja testa, slabe točke parlamenta pokrivene su naoružanim čuvarima, a bit će i izdano više od 15.000 sigurnosnih propusnica kako bi se točno znalo tko smije biti u kojem dijelu parlamenta.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene