Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPOVIJEST PARIŠKOG PREGOVARAČA

'Bili su nervozni i zbunjeni, stalno su ponavljali - Kriv je Hollande!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Napadači u Bataclan koncertnoj dvorani u Parizu gdje je ubijeno 89 ljudi bili su nervozni i zbunjeni', rekao je pregovarač.

Policijski pregovarač koji je na petak 13. dobio zadatak da razgovara s napadačima u koncertnoj dvorani Bataclan kazao je kako su trojica napadača djelovala kao da su pod utjecajem droga.

Pročitajte i ovo Konferencija u Parizu - 1 Žestok istup Konferencija posvećena Ukrajini održana u Parizu: "Rusija ne može i neće pobijediti u ratu" Policija u Parizu Uoči Olimpijskih igara Ministar poručio policajcima: "Bit ćete pošteno plaćeni, ali očekujem stopostotnu mobilizaciju"

Službenik policije u večer krvavih napada u Parizu s napadačima u Bataclanu je preko telefona razgovarao 5 puta, no pregovori nisu urodili plodom.

Isti taj službenik bio je angažiran i prilikom napada u supermarketu Hyper Cacher trgovine u Porte de Vincennes u siječnju ove godine kada je Amedy Coulibaly ubio policajca i još četiri osobe.

No, kako je kazao za francuski časopis L'obs, pregovori s Ismaelom Omarom Mostefaiem i Samyem Amimourom, napadačima u Bataclanu, ne mogu se usporediti s nijednim slučajem u kojem je kao pregovarač do sada sudjelovao.

TERORISTIČKI NAPAD NA PARIZ Policija objavila fotografiju trećeg napadača, pokušavaju ustvrditi njegov identitet

'Bili su iznimno nervozni, jako neodlučni i zbunjeni, kao da su bili pod utjecajem nekakvih droga', rekao je pregovarač.

'Neprestano su izgovarali iste fraze: Mi smo vojnici kalifata, za sve je ovo kriv Hollande. Napali ste naše žene i djecu u Siriji. Mi branimo sebe napadajući žene i djecu u Francuskoj', ispričao je.

Ispred koncertne dvorane Bataclan nalazio se u kombiju s kolegom pregovaračem i psihologom. Pokušali su uvjeriti napadače da puste ozlijeđene žene i djecu. Nakon dugog pregovaranja shvatio je da ne može doprijeti do napadača. Tada je uputio poziv Christopheu Molmyu, voditelju specijalne jedinice francuske policije, specijalizirane za rješavanje talačkih kriza. On je izdao zeleno svjetlo nakon čega su specijalci ušli u dvoranu.

'Najprije su pokušavali razlučiti tko je živ, a tko mrtav. Svi su ležali na podu, jedni na drugima. Gotovo da se nije čuo nikakav zvuk. Nije bilo plača, nije bilo deranja, gotovo da se nitko nije usudio disati', prisjetio se voditelj specijalne jedinice francuske policije Christophe Molmy.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene