Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelo islamskih terorista?

Teroristički napad na rusku hidrocentralu, dvoje ubijenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica zaštitara ubijena su u vjerojatnom terorističkom napadu na rusku hidrocentralu na Kavkazu, objavile su ruske novinske agencije.

Napoznati napadači ubili su dvojicu zaštitara na ulazu u hidrocentralu Baksan u ruskoj saveznoj republici Kabardsko-Balkarskoj, probili se u njezinu unutrašnjost i postavili eksploziv kojim su oštetili njezine generatore.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Ruska služba sigurnosti FSB smatra da je napad djelo islamističkih terorista, koji se bore za stvaranje neovisnog kavkaskog emirata. U usporedbi s napadima u Čečeniji, Dagestanu ili Ingušetiji, stanje u toj republici je znatno mirnije.

Hidrocentrala Baksan otvorena je 1939. godine i opskrbljuje strujom mjesne željezničke linije i obližnje poznate toplice. RusHidro, državni operater, objavio je da je pojačao sigurnost oko svojih centrala diljem zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene