Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čak 38,44 stupnja

Smrtonosno zagrijavanje: Oni koji se žele okupati na ovom mjestu kao da ulaze u vruću kadu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
NOAA je ranije ovog mjeseca upozorila da bi toplija voda oko Floride mogla pojačati tropske oluje i uragane, koji stvaraju više energije iznad toplijih voda.

Površinska temperatura oceana oko Florida Keysa ovog je tjedna porasla na 38,44 Celzijevih stupnjeva, odnosno dosegla razinu vruće kade, dok bi normalne temperature vode za to područje u ovo bi doba godine trebale biti između 23 i 31 °C, objavila je Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA).

Sve veća učestalost i intenzitet loših vremenskih uvjeta - i na kopnu i u oceanima - simptomatični su za globalne klimatske promjene koje pokreću ljudi.

Svjetska meteorološka organizacija upozorila je da temperature mora poput onih u Južnoj Floridi mogu biti smrtonosne za život u moru i ugroziti oceanske ekosustave, te također utjecati na ljudske zalihe hrane i sredstva za život.

Pročitajte i ovo Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Noćna oluja VIDEO Stigla još jedna oluja sa zapada, u Istri grmljavinsko nevrijeme: Tuča pala u dijelu Zagreba i u Varaždinu, DHMZ izdao upozorenje

NOAA je ranije ovog mjeseca upozorio da bi toplija voda oko Floride mogla pojačati tropske oluje i uragane, koji stvaraju više energije iznad toplijih voda. Rastuće temperature također ozbiljno opterećuju koraljne grebene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene