Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLOBODA MEDIJA

Televizije N1 Srbija i Nova S prekinule emitiranje programa u Srbiji: Stigla prva reakcija iz EU-a

N1 i Nova S
N1 i Nova S Foto: N1 / Twitter
Televizije Nova S i N1 Srbija od ponoći 6. prosinca, umjesto redovnog programa, emitiraju telop s crnim ekranom na kojem je ispisana poruka "Mrak u Srbiji bez slobodnih medija".

Dvije televizije, koje posluju u okviru United Media, objavile su poslije ponoći isti natpis i na svojim društvenim mrežama, ali bez objašnjenja o čemu se točno radi.

Izjave za medije danas na tu temu neće davati, a javno su im podršku pružili zastupnici dijela opozicije u Skupštini Srbije držeći crne papire na kojima piše isti natpis: ''Mrak u Srbiji bez slobodnih medija''. 

Zbog njihove akcije, pobunio se Milenko Jovanov, zastupnik iz redova Srpske naredne stranke (SNS) predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jovanov je tražio od predsedavateljice Elvire Kovač da osigura ''red u dvorani'', piše Nova.rs. Naprednjaci su dobacivali da oporbene zastupnike treba kazni i da svi trebaju dobiti opomene.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Pritisak javnosti Vučić tvrdi da su uništili zemlju: "Ispao sam najgluplji predsjednik na svijetu"

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ups VIDEO "Nisam se ni pomaknuo": Na Vučića skoro pao reflektor, jako je ponosan na svoju reakciju

Stigla je i prva reakcija iz Bruxellessa, naime, novinar N1 televizije Nikola Radišić kazao je obraćajući se glasnogovornici Europske komisije Ani Pisonero: ''Ne znam znate li, ali nezavisni mediji Nova S i N1 prestali su emitirati program. Sada se na ekranima vide natpisi ''Mrak u Srbiji bez slobodnih medija''. To je protest zbog stanja medijskih sloboda u Srbiji''

Slobodno izvještavanje, sloboda medija i pluralizam od značaja su za svako demokratsko društvo, kazala je Pisonero, piše Nova.rs, i dodala: ''Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementira Akcijski plan o medijskoj strategiji. Očekujemo da Srbija stvori okruženje u kojem će sloboda medija biti neometana''.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene