Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearna energija

Teheran odredio potencijalne lokacije za obogaćivanje uranija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teheran je odredio potencijalne lokacije na kojima bi se mogle podići nova postrojenja za obogaćivanje uranija.

Izgradnja dviju nuklearnih postrojenja mogla bi početi uskoro, rekli su dužnosnici za nuklearnu energiju. 'Odredili smo gotovo 20 lokacija te smo o tome obavijestili predsjednika. Ističem da je riječ o potencijalnim mjestima za izgradnju novih nuklearnih postrojenja', izjavio je čelnik Organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi. 'S izgradnjom dviju nuklearnih postrojenja za obogaćivanje uranija trebali bismo početi iduće godine, a u dvjema planiramo postaviti nove centrifuge'.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Iran tvrdi da razmatra novi prijedlog o uraniju 

Iranska nova godina počinje 21. ožujka. U studenome su Iranci najavili izgradnju deset novih postrojenja za obogaćivanje uranija koji bi se uklopili u postojeći kompleks u Natanzu. Ova je najava uslijedila nakon što su SAD i ostale zemlje saveznice izrazile nadu u to da će uspjeti postići dogovor s Irancima o obogaćivanju uranija u inozemstvu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene