Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pariz i Moskva demantiraju

Iran tvrdi da razmatra novi prijedlog o uraniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef iranske Organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi rekao je da njegova zemlja razmatra novi prijedlog Moskve, Pariza i Washingtona o razmjeni uranija, no Pariz i Moskva demantiraju postojanje te ponude.

'Nakon odluke Irana da sam proizvodi uranij obogaćen na 20 posto, Rusija, Francuska i SAD iznijele su novi prijedlog i mi ga razmatramo', rekao je Salehi za iransku agencije Ilna. Dodao je da će Iran prekinuti obogaćivanje na 20 posto, bude li se poštovalo sve zahtjeve Teherana za razmjenu uranija.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Salehi koji vodi iransku Organizaciju za atomsku energiju dao je intervjue drugim iranskim novinskim agencijama i ponovio da postoji prijedlog Rusije, Francuske i SAD-a.

'Neću otkriti sadržaj prijedloga, spremni smo na razmjenu ako tri zemlje daju dovoljna jamstva, tj. ako se ta razmjena obavi simultano i na iranskom teritoriju', rekao je za agenciju Fars.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova zanijekalo je postojanje novog prijedloga Iranu. 'Jedini prijedlog koji postoji onaj koji je iznijela IAEA u listopadu i na koji do danas nismo primili zadovoljavajući odgovor', objasnio je glasnogovornik ministarstva Bernard Valero. Taj je prijedlog Iran odbio i zahtijeva izmjene.

Postojanje novoga prijedloga demantiralo je i rusko ministarstvo vanjskih poslova. 'Rusija, SAD i Francuska samo su potvrdile da podupiru prijedloge koje je prije iznijela IAEA', rekao je neimenovani dužnosnik iz ruskoga ministarstva vanjskih poslova, kako prenosi Interfaks. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene