Rocco Morabito (Foto: AFP)
Rocco Morabito (Foto: AFP) Foto: Afp

Talijanski mafijaški boss Rocco Morabito ponovno je u bijegu nakon što je pobjegao kroz krov zatvora u glavnom urugvajskom gradu Montevideo.


Narko boss Rocco Morabito pobjegao je kroz krov zatvora u kojem je čekao izručenje Italiji. Nakon što je u nedjelju navečer pobjegao s još tri zatvorenika, opljačkao je stanovnike obližnje farme.

Morabito, vodeći čovjek 'Ndranghete uhićen je u Urugvaju 2017., nakon što je u bijegu bio nekoliko desetljeća. Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini odmah po primitku obavijesti dao je izjavu.

''Zatraži sam da se potpuno rasvijetli kako je pobjegao i tražio sam vladu u Montevideu da odmah daju objašnjenje za ovaj događaj. Potom ćemo nastaviti potragu za Morabitom, gdje god da se nalazi'', rekao je Salvini, piše Daily Mail.

Uspješan bijeg Morabita iz zatvora "uznemirujuć je i ozbiljan", navodi u izjavi Salvini.

Izručenje El Chapa (Foto: AFP) Završeno suđenje jednom od najzloglasnijih kriminalaca na svijetu: El Chapo proglašen krivim

Izručenje El Chapa (Foto: AFP) Nevjerojatno svjedočanstvo: Kralj droge platio je 100 milijuna dolara mita bivšem meksičkom predsjedniku

Morabito je jedan od najtraženijih članova 'Ndraghete, jedne od najpopularnijih organiziranih kriminalnih skupina u svijetu i vodeći krijumčar kokaina u Europu. Oformljena je u regiji Kalabrija na jugu Italije.

Morabito je djelovao od 1994. i osuđen je na 30 godina zatvora u odsutnosti zbog pripadnosti mafijaškoj organizaciji, 'dilanju' kokaina i drugih ozbiljnih zločina.

U Urugvaju je živio 13 godina s lažnim imenom. Uhićen je 2017. s optužbom za lažiranje dokumenata i tada je otkriveno da je u tu državu došao s lažnom brazilskom putovnicom na ime Francisco Capeletto. U Urugvaju je živio u luksuznoj vili sa suprugom Urugvajkom s kojom se oženio 2004. godine.

Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke: Pronađeni dijelovi tijela, potvrđeno da je poginuo jedan pilot Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP) +2 Sudarila se dva borbena aviona iznad Njemačke (Foto: AFP)


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju