Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanska vlada odredila završetak štrajka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada odredila je prekid štrajka talijanskih vozača kamiona koji je gotovo paralizirao zemlju i onemogućio opskrbu.

Talijanski ministar prijevoza Alessandro Bianchi je donio rješenje kojim se nalaže prekid štrajka vozača kamiona u ponoć, prema službenom priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Rješenje je bilo 'potrebno zbog težine stanja na talijanskim cestama i autoputevima i zbog vrlo teških posljedica štrajka na raspodjelu osnovnih namirnica nužnih za temeljna prava građana.

Sindikalne organizacije koje su pozvale na štrajk upoznate su s odlukom ministarstva, dodaje se u priopćenju.

'Blokade kojima smo svjedoci od ponedjeljka predstavljaju nedopustivo kršenje slobode građana', rekao je premijer Romano Prodi.

Štrajk talijanskih vozača kamiona blokirao je u utorak promet na autocestama zaprijetivši pomanjkanjem namirnica u trgovinama zbog zaustavljenog prijevoza robe i blokada uvedenih na 150 ključnih čvorova, od onih na graničnim prijelazima, do onih pred trajektima za otoke Siciliju i Sardiniju.

Talijanski vozači kamiona se žale kako već godinama nisu mijenjane cijene prijevozu, dok je cijena gorivu porasla. Oni se također žale na konkurenciju iz bivših istočnih zemalja koji svoje rezervoare pune u svojim zemljama po nižim cijenama te nude jeftiniji prijevoz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene