Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijani potvrdili

Ruska nuklearna podmornica ušla u Mediteran: "Odvraća NATO snage od ukrajinskog rata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska nuklearna podmornica, najbolja u arsenalu ruske mornarice, navodno je ušla u Mediteran. Misija joj je, smatra se, odvraćanje snaga NATO-a od rata u Ukrajini.

Poznata su gomilanja snaga ruske mornarice u Crnom moru u sklopu invazije na Ukrajinu, a sada se pojavila informacija prisutnosti ruske nuklearne podmornice na Mediteranu.

Ruska podmornica Sjeverodvinsk, najbolja jurišna podmornica ruske mornarice, koja posjeduje neusporedivu stealth tehnologiju, aktivnu protutorpednu obranu i protuzračnu sposobnost, navodno je ušla u Mediteran.

Njezina je misija, smatra se, odvraćanje snaga NATO-a od ukrajinskog rata.

Prema izvješćima, nije točno jasno koliko dugo i od kada podmornica djeluje na tom području. Vjerojatno je tamo raspoređena kako bi zamijenila krstaricu klase Slava Maršal Ustinov, koja je napustila Mediteran 24. kolovoza, a primijećena je kako plovi prema Velikoj Britaniji, piše International Business Times.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajni zadatak FBI-a Otkriveni špijuni: Bračni par tajne o nuklearnim podmornicama skrivao - sendviču

Prema obrambenom analitičaru H.I. Suttonu, obavještajni podaci sugeriraju da ruska nuklearna podmornica djeluje u blizini Italije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajni zadatak FBI-a Otkriveni špijuni: Bračni par tajne o nuklearnim podmornicama skrivao - sendviču

Italija je potvrdila informaciju i kazala da su kretanja ruskih jedinica u Sredozemlju poznata, uz napomenu da "podmornica o kojoj je riječ vrši tranzit u međunarodnim vodama ne narušavajući suverenitet obalnog područja".

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene