Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oni sve negiraju

Svjedoci imaju dokaze: Talibani ubili policajku u osmom mjesecu trudnoće ispred muža i djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski militanti u Afganistanu ubili su policajku u jednom provincijskom gradu, iako oni tvrde da nisu krivi za ubojstvo.

Žena, u lokalnim medijima nazvana Banu Negar, ubijena je u obiteljskoj kući pred rodbinom u Firozkohu, glavnom gradu središnje provincije Ghor.

Ubojstvo se dogodilo uslijed sve većih izvještaja o eskalirajućoj represiji nad ženama u Afganistanu.Talibani su za BBC rekli da nisu umiješani u njezinu smrt te da istražuju incident.

"Svjesni smo incidenta i potvrđujem da je talibani nisu ubili, naša istraga je u tijeku'', rekao je glasnogovornik Zabiullah Mudžahid.

Dodao je da su talibani već najavili amnestiju ljudima koji su radili za prethodnu administraciju, a Negarovo ubojstvo oslovili su kao "osobno neprijateljstvo ili nešto drugo".

Pojedinosti o incidentu nema mnogo jer se mnogi u Firozkohu plaše osvete ako progovore. No tri su izvora za BBC rekla da su talibani u subotu pretukli i ubili Negar pred njezinim mužem i djecom.

Rođaci su dostavili slike na kojima se vidi krv po zidu u kutu sobe i tijela, s unakaženim licem. Obitelj kaže da je Negar, koja je radila u lokalnom zatvoru, bila u osmom mjesecu trudnoće. Svjedok je rekao da su se ljudi čuli kako govore arapski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Precizne uredbe Talibani odredili nova pravila za studentice: Na fakultet samo u abaji i s nikabom...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO AFGANISTANU DONOSI BUDUĆNOST? Nema miru u Kabulu: Otvara se zračna luka, žene prosvjeduju, a u slavljeničkoj pucnjavi stradali su civili

Grupe za ljudska prava dokumentirale su ubojstva iz osvete, zatočenja i progon vjerskih manjina. Talibani su službeno rekli da neće tražiti osvetu protiv onih koji su radili za bivšu vladu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene