Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevelika im je prijetnja?

Talibani ne odustaju: 'Malala i njen otac i dalje su naše mete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranjena Malala Yousafzai i dalje se nalazi u bolnici, no liječnici tvrde kako je stabilno. U isto vrijeme talibani i dalje prijete da će ju ubiti.

Pakistanska je policija objavila kako uhitili nekoliko osoba koje se dovodi u vezu s napadom na 14-godišnju Malalu Yousafzai, koja se trenutno nalazi pod visokim mjerama osiguranja u bolnici u gradu Rawalpindi, a čije je stanje trenutno stabilno. Talibanski zapovjednici ne odustaju, te i dalje prijete da će ubiti Malalu ili njenog oca.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Sasula uvrede Prijetila ravnatelju KBC-a jer nije dobila specijalizaciju: "Crknite Hercegovci, pi*ka vam materina ustaška'" Slika nije dostupna Označili joj kuću Talibani imaju novu mladu 'metu': Ti ćeš biti nova Malala!

Djevojčicu i njenu obitelj posjetio je i premijer Ashraf koji je također siguran kako je napad na djevojčicu bio pomno isplaniran. 'Ona je cilj napada ekstremista. Pogođena je u glavu dok se vozila u školskom autobusu jer su se bojali snage njene vizije', kaže Ashraf i dodaje da je Malala 'pravo lice Pakistana'.

>> Pakistanski liječnici: Malala Jusufzai se oporavlja

Oko Malalinog ranjavanja digla se buka diljem svijeta i taj su napad osudile nevladine udruge, Ujedinjeni Narodi, Amnesty International, kao i ostatak međunarodne zajednice, piše Times of India.

No, izgleda kako talibani ne odustaju u svom naumu. Glasnogovornik talibana u dolini Swat izjavio je kako je Malala postala metom napada jer joj je otac 'isprao mozak kako bi govorila protiv talibana'. 'Upozorili smo ga nekoliko puta da pripazi što njegova kći govori o nama, ali nije slušao, pa smo bili prisiljeni na ekstremne korake', rekao je Sirajuddin Ahmad i dodao kako djevojčica i njen otac ostaju na mete talibana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene