Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na terenu specijalci

Talačka kriza u Ukrajini: Naoružani muškarac zaplijenio autobus s 20 ljudi, traži da se više dužnosnika i svećenike proglasi teroristima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska policija javlja da je u gradu Lutsku muškarac oteo autobus s oko 20 ljudi.

Muškarac je u autobus ušao ujutro, oteo ga prijeteći oružjem i eksplozivom. Autobus s dvadesetak talaca trenutačno se nalazi u centru Lutska.

Pročitajte i ovo Baranja, talačka kriza pregovarali su satima Završena drama u Baranji: Muškarac u stanu zatočio ženu i prijetio da će ih raznijeti, predao se policiji Ilustracija Nema ozlijeđenih VIDEO/FOTO Okončana talačka kriza u Njemačkoj: Specijalci ušli u ljekarnu, uhitili muškarca

Policija je blokirala središte grada zbog sigurnosti građana. Šef državne policije u regiji Volyn Jurij Kroshko kazao je da im je identitet napadača poznat.

Predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su se čuli pucnjevi te da je autobus oštećen. "Pokušava se na sve načine riješiti situacija bez žrtava", izjavio je Zelenskij te dodao da će zadržati "osobnu kontrolu" nad situacijom.

Policija je blokirala područje te su rekli da pokušavaju pregovarati s naoružanim muškarcem, prema izjavama lokalnih vlasti. Na Twitter računu za koji se vjeruje da ga koristi otmičar izneseni su zahtjevi da se više dužnosnike i svećenike proglasi "teroristima".

Ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov odletio je u grad koji se nalazi 400 kilometara zapadno od Kijeva, rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko. Otmičar je nazvao policiju koju je informirao da je naoružan te da je postavio eksplozivnu napravu na autobus, rekao je Geraščenko.

Policija identificirala napadača

Otmičar se identificirao kao Maksim Plokoj, prema Geraščenkovim riječima. "Plokoj" se može približno prevesti kao "prijestupnik". Policija ga je identificirala kao Maksima Krivoša, rođenog u Rusiji.

Mediji prenose kako se vjeruje da ima psihičkih problema. Postoji knjiga koju je napisao Maksim Plokoj i koja se može naći online, a naslov joj je "Filozofija kriminala", a opisuje odlazak u zatvor, kazao je Geraščenko.

Citirao je ulomak iz knjige: "Ispravljaju me 15 godina, no nisam ispravljen, vjerojatnije suprotno, postao sam više onaj koji jesam." On je kazao da je Krivoš osuđen dva puta i da je proveo 10 godina u zatvoru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene