Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Privedene 32 osobe

VIDEO Policija vodenim topovima istjerala prosvjednike iz zgrade vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanska policija je u ponedjeljak vodenim topovima pokušavala izbaciti stotine prosvjednika koji su bili zauzeli zgradu vlade nezadovoljni ugovorom o slobodnoj trgovini s Kinom.

Oko tisuću policajaca bilo je raspoređeno u noći na ponedjeljak oko vladinih zgrada u koje su prosvjednici provalili. Prosvjednici su prije gotovo tjedan dana zauzeli i zgradu parlamenta. Interventna policija je povela akciju uz pomoć dvaju vodenih topova i privela je 32 osobe, priopćila je policija u Taipeju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Kako navodi informativna mreža TVBS u sukobima je 120 osoba ozlijeđeno. Nacionalna sveučilišna bolnica na Tajvanu, koja je blizu vladinih ureda, izvijestila je da je od nedjelje navečer pružila medicinsku pomoć 57 osoba, civila i policajaca.

Prosvjednici traže da se trgovinski ugovor o uslugama i svi drugi ugovori i pregovori koji se upravo vode s Kinom obustave do donošenja novog zakona koji će temeljito preispitati te ugovore.

VIDEO Tajlandska premijerka se rasplakala: Prestanite prosvjedovati

Taj ugovor s Kinom proistječe iz kinesko-tajvanskog okvirnog ugovora o gospodarskoj suradnji potpisanog 2010.

Njegovi kritičari smatraju da će on naškoditi tajvanskom gospodarstvu i izložiti ga političkom pritisku Pekinga, što predsjednik Ma Ying-jeou niječe, upozoravajući da će neuspjeh ratifikacije ugroziti napore Tajvana da dobije nove poslove. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene