Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće dati ostavku

VIDEO Tajlandska premijerka se rasplakala: Prestanite prosvjedovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandska premijerka Yingluck Shinawatra u suzama je pred novinarima ponovila da neće odstupiti s vlasti i zamolila prosvjednike da prestanu prosvjedovati.

Tajlandska premijerka Yingluck Shinawatra se rasplakala na konferenciji za novinare te kroz suze poručila da neće odstupiti s vlasti sve do prijevremenih izbora koji su raspisani za 2. veljače, piše Euronews.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužena za nemar Bivšoj premijerki prijeti deset godina zatvora: 'Nevina sam' Slika nije dostupna Traže ostavke Protuvladini prosvjedi u Bangkoku, opkoljene zgrade ministarstava

Kroz suze je pozvala prosvjednike da rasčiste ulice te da se za svoje zahtjeve ostvare putem izbora.

'Želim ih zamoliti da prekinu prosvjede i da upotrijebe izborni sustav za izbor nove vlade', dodala je inzistrajući na činjenici da njezina vlada legalno želi ostati na funkcijama do formiranja nove nakon izbora 2. veljače.

Vidljivo povrijeđena, oštro je reagirala na traženje prosvjednika da njezina obitelj napusti Tajland i rekla da je 'popustila koliko je mogla te ih zatražila da budu bar donekle pravedni prema njoj'.

FOTO Prosvjednici zauzeli sjedište vladajuće stranke!

Vođa prosvjednika Suthep Thaugsuban odbio je takvu mogućnost. Dao joj je 24 sata da podnese ostavku.

Podsjetimo, prosvjednici već duže od mjesec dana na ulicama traže okončanje 'sustava Thaksin', po imenu premijerkina brata Thaksina Shinawatre, bivšeg premijera koji je svrgnut državnim udarom 2006.

Unatoč egzilu Thaksin svojim neformalnim utjecajem ostaje u središtu političkog života kraljevstva. Podržavaju ga ruralne i siromašne urbane mase, ali mrze ga elite glavnog grada koje u njemu vide prijetnju za monarhiju.

U pokušaju prekida političke krize, Yingluck je u ponedjeljak najavila raspuštanje parlamenta i prijevremene izbore. (Hina/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene