Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga je započela u ožujku prošle godine, a naredio ju je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič.


Neke od najvećih britanskih banaka našle su se na udaru optužbi da su otvorile više desetina računa u bankama u inozemstvu, ali da je prava vlasnica računa bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko ili netko od članova njezine obitelji.

Timošenko UPOZORAVA: Putin će ići toliko daleko koliko mu se dopusti! Tko je slijedeći?

Vezani članci Hrvatska narodna banka HNB od banaka tražio očitovanje o masovnom otkazivanju prešutnih prekoračenja. Objasnili što se događa Bankomat Ekonomist o smanjivanju prešutnih minusa: "Banke su iskoristile tu situaciju. Banke ne bismo smjeli gledati kao socijalno osjetljive institucije, one zato ne postoje"

Samo britanske banke su za nju otvorile 85 bankovnih računa, a istraga koju je proveo londonski istražitelj Lawrence Graham pokazala je da u 26 zemalja postoji 278 računa u raznim bankama čiji su korisnici Julija Timošenko i njezina obitelj.

Ova je istraga započela u ožujku prošle godine, a naredio ju je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, koji je na taj način želio dokazati da je Timošenko pronevjerila gomilu novca. Prema izvještajima, na računima se nalazi oko 200 milijuna dolara.

Njezini odvjetnici su rekli za britanske medije da Timošenko nema nikakvu imovinu u Americi, Švicarskoj ili Velikoj Britaniji, te da ne postoje nikakvi njezini tajni računi, objavio je Independent, koji je dobio uvid u rezultate istrage.

Odvjetnici Julije Timošenko također ističu da je istraga pokrenuta samo zato da bi se Janukovič osvetio Timošenko, te istaknuli kako su navodi neistiniti i podmeću se kako bi se diskreditiralo Timošenko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook